Мед Атлант

“Я жива, а його забило”: у Дрогобичі прощаються з жертвами обвалу будинку

У місті вже поховали 63-річного Степана Мисіва. Його дружина каже, що на тілі не було живого місця – увесь покалічений. Чоловік ночував удома сам, бо жінка поїхала до внуків. Вранці телефонувала до Степана, але ніхто не відповідав.

“Прокинулася о шостій годині. Йому дзвоню, він не бере трубки, дзвоню, він не бере трубки. Наші діти поїхали за кордон, я повинна була бути з внуками, а він сам спав в хаті. Я жива, а його забило”, – каже дружина загиблого Наталія Кулинич, повідомляє “ТСН“.

Цієї ночі рятувальники знайшли мертвими 5-річного Давида, його 21-річну сестру Аню і бабусю. Дівчина не жила у Дрогобичі, а приїхала погостювати на канікули додому.

Матері дітей у момент обвалу вдома не було, а під уламками була уся її сім’я. “Мама ще просто не усвідомлює. Ми чекаємо, що у неї буде гірший стан вже пізніше, постравматичний стресовий розлад”, – каже психологиня Любов Соляник.

Сьогодні у Дрогобичі прощаються ще з сімома загиблими.

Сімох людей вдалося врятувати з-під завалів, серед них четверо діти. У найважчому стані Оксана Терлецька. Її з Дрогобича доправили до Львова. У жінки зламаний хребет, але надія на те, що ходитиме.

“Кисню не вистачало. Я почула, як люди почали ходити. Кричала, що по нас ходять. Через дві хвилини мене відкопали”, – згадує мешканка будинку Оксана Терлецька.

У квартирі разом з нею ночували двоє дітей: 6-річний син і 12-річна донька. У них різні переломи. “Діти в одній кімнаті були, я спала в другій. Таке враження, наче щось впало на будинок, посипалося і все. Я тільки чула як мене діти кличуть”, – додає вона.

З усіма потерпілими працюють психологи. Люди самі звертаються за допомогою. “Найбільше питань: чому так зі мною і моєю сім’єю відбулося. На початковому етапі консультувався – це вислуховування, підтримка”, – пояснила психологиня Любов Соляник.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...