Мед Атлант

Франківцям нагадали, куди звертатися, якщо кривдять вдома

Сьогодні, 11 грудня, на Вічевому майдані в Івано-Франківську відбулася акція “Дій проти насильства”.

Представники поліції, громадських організацій розмістили локації з інформаційними матеріалами, аби нагадати, як діяти у випадках домашнього насильства, куди звертатися за допомогою, яка за це передбачена відповідальність.

Учасники заходу мали змогу отримати правові консультації від працівників центру безоплатної вторинної допомоги та соціальних служб.

“Вчерговий раз зібралися роз’яснити людям про домашнє насильство. На сьогодні воно проникло в усі сфери суспільного життя. Ми прагнемо до цінностей Європи, а свідомість наших мешканців ще не доросла до тих цінностей”, – зауважив Назарій Куземка, заступник директора департаменту молодіжної політики та спорту.

За цей час на Франківщині зафіксували більше 300 звернень щодо насильства вдома. Кількість звернень зростає, люди повідомляють про проблеми. Окрім того, є стереотип, що більше кривдять жінок, але це не так.

На акції шість локацій, одна з них – поліцейська. В області діє група, яка займається викликами щодо домашнього насильства.

У випадку домашнього насильства слід звернутися на “102”. На виклик вирушає спецгрупа поліції. Тоді проводять роз’яснювальні дії, порушника забирають у відділок. Бувають випадки, коли виклики хибні. До прикладу, жінка помирилася з чоловіком.

За домашнє насильство, згідно зі змінами в законодавстві, передбачена криміналтна відповідальність.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...