Мед Атлант

На Франківщині визначили 10 лікарень, куди госпіталізовуватимуть важких хворих на коронавірус

На Прикарпатті визначили перелік лікарень першої хвилі для госпіталізації пацієнтів з COVID-19.

Передбачено 240 медичних закладів на всій території України для госпіталізації для пацієнтів, стан яких погіршується.

На Івано-Франківщині обрали 10 медичних установ, які зможуть вмістити 2922 хворих. Загалом ці лікарні мають 65 апаратів штучної вентиляції легень.  Для ізоляції хворих виділено 276 місць.

До списку ввійшли: Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня, Івано-Франківський обласний фтизіопульмонологічний центр, Міська клінічна лікарня №1,  Центральна міська клінічна лікарня, Коломийська ЦРЛ, Долинська багатопрофільна лікарня, Рожнятівська ЦРЛ, Надвірнянська ЦРЛ, Городенківська ЦРЛ та Косівська ЦРЛ.

Госпіталізовані з COVID-19 мають отримувати всі необхідні медичні послуги без необхідності переведення до іншої лікарні при погіршенні стану, а ті пацієнти, які потрапили до лікарні через інші захворювання, не перетинались з інфікованими коронавірусом пацієнтами та безпечно проходили лікування.

Наголошуємо, що перелік лікарень сформований для госпіталізації пацієнтів, стан яких погіршується.

Пацієнти, які відчувають симптоми COVID-19, не можуть звертатися самостійно до цих закладів охорони здоров’я. Це може загрожувати їхньому здоров’ю. При виявленні симптомів COVID-19 пацієнтам потрібно зателефонувати своєму сімейному лікарю. А при наявності важких симптомів – температура вище 38, яка не збивається, та утруднене дихання – дзвонити до 103,- наголошують в МОЗ.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...