Мед Атлант

Стали відомі подробиці обшуку Халаменди: слідчі знайшли партію наркотиків та незареєстровану зброю

Слідчі дії в будинку Ігоря Халаменди, більш відомого як кримінальний елемент Бура, завершилися цікавими знахідками.

Схоже, Халаменда не полишає своїх старих кримінальних звичок – під час обшуку слідчі виявили партію наркотиків та схованку із вогнепальною зброєю, повідомляє Правда.ІФ.

Про подробиці слідчих дій редакції повідомило джерело з близького оточення Халаменди. За інформацією джерела, обшук в будинку Бури відбувався із самого ранку. Правоохоронці виявили та вилучили великі запаси тяжких сильнодіючих наркотиків та арсенал зброї, серед якої була незареєстрована.

Як повідомлялося раніше, 14 квітня слідчі київського Державного бюро розслідувань проводили обшук за місцем проживання Ігоря Халаменди в рамках порушеного кримінального провадження. По периметру будинку чергували спецпризначенці з автоматами.

Ігор Халаменда – кримінальниий елемент, відомий у бандитських колах під прізвиськом «Бура», екс-депутат Івано-Франківської міської ради від “Партії регіонів”.

У 2012 році Халаменда, перебуваючи “під кафом”, скоїв в передмісті Івано-Франківська смертельну ДТП, у якій постраждало троє людей та загинула молода жінка. Після скоєного ДТП переховувався від правосуддя, але був знайдений правоохоронними органами. Йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Івано-Франківський міський суд тоді навіть “закрив” бандита у СІЗО. Про те за деякий час суддя Тисменицького районного суду винесла завідомо неправомірне рішення – виправдовувальний вирок.

У 2016-му році, перебуваючи «під кайфом», Ігор Халаменда за кермом броньованого “Мерседеса” на швидкості 170 км/год тікав від франківських  патрульних.

У 2017 році в центрі Івано-Франківська кримінальний елемент Бура разом із своїм бандитським угрупування брав участь в кримінальних розбірках. Конфлікт завершився стріляниною в приміщенні ресторану  “Пасаж Гартенбергів”.

Наприкінці 2000-х років кримінальний елемент Бура захопив понад 3 гектари державної землі у селі Рибне, поруч з Івано-Франківськом. В лютому 2020 року суд розглянув позов першого заступника прокурора області та зобов’язав Халаменду повернути державний ліс у власність лісгоспу.

Ігор Халаменда, під час Революції Гідності, займався активною підтримкою Антимайдану, вербував так званих тітушок, організовував погрози та побиття активістів Євромайдану.

Схоже, що злочинець не збирається полишати свої звички та методи отримання вигоди. Але сьогодні запит суспільства на справедливість є високим, як ніколи. Тож громадськість турбує питання, як довго кримінал залишатиметься непокараним та тероризуватиме українців?

Нагадаємо, що Слідчі ДБР проводять обшук у кримінального елемента Бури

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...