Мед Атлант

Суд оштрафував двох прикарпатців, які намагались перевезти через кордон чоловіка під кріслом автомобіля

15  червня Івано-Франківський міський суд виніс вирок двом уродженцям Снятинщини, які намагались незаконно перевезти через кордон чоловіка під кріслом автомобіля. 

Як зазначається у матеріалах справи, останньому, за рішенням суду, тимчасово обмежили виїзд за межі України.

25 лютого 2020 року один з чоловіків у Вайбері повідомив “клієнту”, що такі “послуги” коштують 400 доларів.

Згодом, 4-го березня, той самий чоловік домився у Вайбері про зустріч “клієнта” з його товаришем, який і мав перевезти його через кордон.

Цього ж дня вони зустрілись на франківському вокзалі. Чоловік, якого мали перевезти через кордон, віддав “перевізнику” 500 доларів як оплату за послугу.

Цього ж дня на “Мерседесі” вони поїхали до Державного кордону України, що  в м. Ужгород Закарпатської області.

Неподалік пункту пропуску на українсько-словацькому кордоні водій автомобіля сховав свого пасажира у спеціальне сховище під пасажирським сидінням.

Так вони перетнули митний пост «Ужгород». Згодом автівку зупинили правоохоронці та виявили під сидіння схованого пасажира.

12 червня двоє обвинувачених, які за змовою намагались незаконно перевезти чоловіка через кордон, у присутності адвокатів уклади з прокурором угоду про визнання вини.

Сторони узгодили покарання кожному з обвинувачених. Воно передбачає 49980 грн штафу, без конфіскації майна та спеціальну конфіскацію до автомобіля «Mercedes», який використовувався як засіб вчинення даного злочину.  Він належав одному з чоловіків.

Суд визнав чоловіків винними та затвердив укладену з прокурором угоду.

Чоловіків визнали винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.332 КК України, та призначили їм покарання із застосуванням ст.69 КК України.

Автомобіль у одного з них конфіскували на підставі п.4 ч.1 ст.96-2 КК України.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...