Мед Атлант

Як збільшити час автономної роботи телефону Xiaomi?

Багатьом користувачам смартфонів, особливо з логотипом “MI“, знайомий феномен зниження ємності батареї після року її експлуатації. На жаль, це невід’ємна частина життя будь-якого акумулятора – адже хімічний накопичувач енергії має обмежений ресурс роботи і включає в себе кілька сотень повних циклів перезарядки. Коли батарея в китайському смартфоні повністю виснажена, доведеться перейти до вибору нового джерела енергії, доступного в цьому каталозі https://www.aks.ua/uk/catalog/akkumulyator-dlya-mobilnogo-telefona/brand/xiaomi.

Ключове питання – як уповільнити процес деградації АКБ?

На жаль, повністю зупинити процес старіння акумулятора неможливо, але зате можна досить ефективно його уповільнити, а в деяких випадках навіть розширити діапазон можливостей смартфона.

Заборонено заряджати батарею повністю!

Ви можете бути здивовані, дізнавшись, що акумулятор вашого смартфона не сильно відрізняється від людського організму. З віком він також слабшає, і чим більше він “переїдає”, а точніше перенасичується електрикою, тим швидше втрачає свою ефективність. Це може бути не зовсім доречне порівняння, але зате дуже точне.

Оптимальна і найефективніша робота батареї знаходиться в межах 60-90% зарядки. Якщо дотримуватися цього діапазону, то акумулятор проживе дуже довго без втрати продуктивності.

Як і людина, яка досягне більше результатів, якщо буде лише вгамовувати голод, а не страждати переїданням і марно витрачати час на дивані, переварюючи надмірну кількість їжі.

Також пам’ятайте про нижню межу!

Існує також «переломний момент» за який краще не заходити. Якщо рівень заряду долає позначку 10% і наближається до нуля, то пора підключити до мобільного пристрою адаптер живлення. Важливо пам’ятати, що акумулятор не можна повністю розряджати. Залежно від телефону критичний рівень може відрізнятися. Деякі повідомляють про це на 5, деякі на 10, а деякі на 20% заряду.

Найголовніше правило!

Дуже важливо зберігати спадкоємність, тобто систематичність і послідовність. Одноразове дотримання перерахованих вище правил не призведе до бажаного результату. Тому бажано експлуатувати батарею правильно з самого першого включення смартфона.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...