Мед Атлант

ТОП-10 місць на Франківщині для красивих фото

Сучасні люди тісно пов’язані з соцмережами. Щоб дати своїй аудиторії найкращий контент або ж просто поповнити свою домашню колекцію цікавими фото, ми знаходимось у постійному пошуку красивих місць для цих світлин.

МІСТО вирішило зібрати для вас декілька локацій на Франківщині, де можна відзняти неймовірні кадри.

Манявський водоспад, Богородчанський район

Фото: Віктор Галюк
На фото: Ольга та Роман Паливода

Ставок в Яблуньці, Богородчанський район

Фото: Анна Дашковець

Щоб дістатися до ставка, в центрі села Яблунька потрібно повернути в напрямку до села Кричка. Після першого моста буде з’їзд праворуч. Польовою дорогою потрібно буде проїхати трохи більше одного кілометра не звертаючи з дороги. Так ви дістанетесь до ставка.

Оглядова вежа у Верховині

Фото: Світлана Лелик

В центрі Верховини ви побачите вказівник. Вузька стежка, яка проходить між будинками, приведе вас до підніжжя крутого пагорбу. Птотоптана дорога, якою потрібно пройти 500-600 метрів, виведе вас на поляну просто до підняття вежі.

Полонина Малиновище, Богородчанський район

Фото: Анна Дашковець

Аеропорт у Косові

Фото: Діана Цуприк

На фото: Вікторія Пасайлюк

Вербовець, піщана скала

Фото: Діана Цуприк

Терношорська Лада

Фото: Діана Цуприк

Село Снідавка, як відомо, знаходиться на відстані приблизно 20 км від Косова. Щоб туди добратися потрібно їхати по трасі до села Яворова, в напрямку Верховини, і коли з’явиться табличка Снідавка повертати за невеликим мостом на грунтову дорогу направо, повідомляє “Мапа Косів“.

Варто відзначити, що хоч від Косова до Снідавки недалеко, але добиратися складно. Бо в Снідавку з автостанції їде лише один автобус о 12-30, часто не повертаючись із села назад, особливо на вихідних.

Тому є три варіанти, як добратись на Терношори з Косова.

Перший і найкращий – їхати власним транспортом, це і зручно і комфортно і повертатися ви можете коли забажаєте. Єдина проблема – це погана якість «дороги» в Снідавці, яка до того ж весь час піднімаються в гору, – тому не кожна машина зможе туди вас доправити.

Другий варіант – це їхати о 12-30 з автостанції в Косові до кінцевої зупинки в центрі Снідавки на роздоріжжі біля школи та магазину – звідти до Терношорів добиратися якихось 15 хвилин. Назад же прийдеться йти пішки десь 1-1.5 години  аж до повороту  на трасу в Яворові з надією, що вас підбере автобус з Верховини чи просто співчутливі водії авто або в крайньому разі прийдеться замовити до повороту таксі з Косова.

Третій варіант – найбільш «туристичний», де прийдеться багато ходити. Ви їдете рано будь-яким автобусом в напрямку Яворова і від повороту на Снідавку йдете пішки до каменів, а також від них назад. Це досить стомлююча подорож, але є більше часу роздивитися та сфотографувати каміння, ніж в другому варіанті.

Яворів, Сокільський хребет

Фото: Діана Цуприк

Як дістатися:  міста Косова автотранспортом чи й пішки добираємося в село Бабин до урочища Випчин, далі пішки по ґрунтовій дорозі-стежці підіймаємося на верхів’я хребта. Можливі місця ночівлі в урочищах Свинський Гук, Кашицький Камінь, Лисівський або Тугурівський Камінь. Від верхів’я хребта по стежці в напрямку на південний схід можна за 2–2,5 год. зійти в долину річки Черемош в околицях села Тюдів. Тут можна оглянути водоспад Сиковку, відслонення на березі річки Черемош, пам’ятник Т.Шевченку. І звідти автотранспортом добратися до смт. Кути, а потім до Косова.

Для занять із скелелазіння найкраще пристосована скеля Лисівський або Тутурівський Камінь (висота 25 м., 1–6 категорій складності).

Водоспад Гук

Фото: Андрій Близнюк

Кладка у Косові

Фото: Андрій Близнюк

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...