Мед Атлант

На Рожнятівщині провели купальську забаву «На Івана, на Купала»

В Рожнятові, за давньою народною традицією, в ніч з 6 на 7 липня 2021 року проведено купальську забаву «На Івана, на Купала».

Зі святковим настроєм і дуже чисельно цього року зібралися рожнятівці і жителі сусідніх сіл на святкування.
Традиції та обряди на Івана Купала прекрасно відтворив народний аматорський вокальний ансамбль «Русинка» Рожнятівського Народного дому (кер. Леся Милів). Неперевершений спів родинного ансамблю, наші чудові народні пісні гарно перепліталися з цікавими оповідками і повір’ями про те, що у ніч з 6 на 7 липня наші предки збирали росу і трави, бо вони володіли цілющими властивостями, що в купальську ніч треба вмитися свіжою росою і весь рік будеш красивим і здоровим. Під час масового гуляння запалили традиційну купальську ватру.
Музичний дует у складі директора Рожнятівського Народного дому Ігоря Тринчука, викладача Брошнів-Осадської ДШМ ім. В. Івасюка Олександра Левицького зробив свято яскравим, драйвовим, душевним і незабутнім.
Українські пісні, жива музика, відпочинкові куточки на природі, добре організована виїзна торгівля з різними смаколиками, запашними шашликами, атракціони для дітей, магія купальської ночі, шум ріки поблизу створили прекрасну атмосферу свята, – каже Ніна Шищак.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...