Мед Атлант

Суші – що варто про них знати кожному українцю?

А коли ви вперше спробували суші? Це, мабуть, був такий особливий момент відкриття нової гастрокультури.

Довгий проміжок часу ця відома японська страва була для більшості людей виключно екзотичною та дороговартісною. Однак з проміжком часу доставка суші у Івано-Франківську перетворилась зі святкової на буденну справу. Тепер можна в будь-який день з легкістю запросити когось на обід чи вечерю, щоб поласувати смачними суші.

Іноді суші можна знайти навіть у звичайному продуктовому магазині. Однак і якість їх буде сильно відрізнятись від канонічної японської страви. Саме тому замовляти суші варто лиш в перевірених місцях, як Пронто Піца Івано-Франківськ. В такому разі ви отримаєте насолоду від неперевершеного смаку та неймовірну користь.

То що ж таке суші?

Головний незмінний інгредієнт суші це безсумнівно спеціально підготовлений рис. Далеко не кожна крупа підходить для цієї страви, оскільки після варки рис має отримати особливу консистенцію, яка здатна буде тримати форму. Хоча ця страва асоціюється у всіх з сирою рибою, цей продукт не обов’язково присутній в самих суші. Іноді риба навіть може бути вареною. В деяких випадках використовуються інші морепродукти, наприклад, креветки.

Правильно створений рис дуже важливий. Настільки, що кухарі в Японії проходять багато років навчання для того, щоб навчитись правильно варити цю крупу. Й тільки потім їм дозволяється вчитись обробляти рибу.

Які особливості суші?

Останніми роками було створено багацько сучасних видів суші, проте японцям складно назвати їх канонічними. Для них суші розділяються лиш на два види:

  • нігірі;
  • макі.

Нігірі впізнати зовсім не складно. Це такий насип рису овальної форми та зі скибочкою риби або морепродуктів, що розташовується зверху. Таку форму рису роблять вручну, а морепродукти притискають зверху на рис. Саме тому слово нігірі й перекладається, як стискання. Для нігірі частіше використовують таку рибу:

  • лосось;
  • тунець;
  • жовтий хвіст.

Макі відрізняються, оскільки це ті класичні відомі нам шматочки, коли риба опиняється в листочку водоростей. Якщо ви побачили такі смаколики у вигляді циліндрів, то це саме Макі-зуші. Вони можуть включати серед інгредієнтів овочі, вершковий сир, сиру рибу, молюски.

Існують також тонкі рулети, які називаються хосо-макі, а також товсті футо-макі. Насправді різних видів суші існує дуже багато. Й варто витратити вдосталь часу для того, щоб спробувати усе це. Важливо, щоб ці смаколики були приготовлені професіоналами з Пронто Піца. Тільки в такому разі ви можете повністю насолодитись такою стравою.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...