Мед Атлант

У Франківську за два дні 110 медиків здали кров для потреб ЗСУ

Упродовж двох днів бригада з шести працівників КНП “Прикарпатський обласний центр служби крові” працювала на базі обласної клінічної лікарні.

Медики добре знають, що крововтрата з тієї чи іншої причини становить небезпеку для людини, а щоби врятувати життя, необхідно терміново робити вливання крові. Саме цей чинник і був головним для тих, які прийшли зробити донацію. Усього – 110 працівників лікарні.
Директорка центру діагностики і лікування бронхолегеневих захворювань клінічної імунології та алергології Маріанна Деркач прийшла здавати кров уперше. Каже, поїсти не встигла, але води випила вдосталь, а оскільки її бабуся була почесним донором, то, маючи таку нагоду, вирішила продовжити сімейну традицію.
За словами завідувача донорським відділенням Центру служби крові Миколи Абрамика, сьогодні на Прикарпатті понад три тисячі почесних донорів. Усі вони зробили щонайменше 40 донацій безкоштовно й деякі з них продовжують приходити до центру, щоби знову здати кров, повідомляють на сторінці КНП ОКЛ Івано-Франківської обласної ради.
Кілька років поспіль здає кров і завідувач відділення травматології Любомир Юрійчук. Каже, що для нього головна мотивація – оздоровлення організму. До слова, деякі почесні донори вже досягли довголіття, і, як стверджують фахівці, системне донорство відіграло тут не останню роль.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...