Мед Атлант

Українці вперше зможуть голосувати за представника на “Євробачення” в “Дії”

Про можливість голосувати за переможця Національного відбору на “Євробачення-2023” у додатку “Дія” у своєму Telegram-каналі повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

“Попри наміри росії залякати та знищити все українське, ми активно розвиваємо і цифровізуємо культурну сферу. Адже культура — фундамент сталого громадянського суспільства”, – зазначив він.

Представник “Дії” Денис Іванов під час пресконференції зазначив, що голосування за членів журі було вдалим експериментом, тому за фіналістів зможуть проголосувати громадяни України, старші 14 років, та які встановили застосунок.

Як довго глядачі зможуть віддавати свої голоси поки невідомо, адже необхідно врахувати ситуації з відсутністю електроенергії, щоб усі охочі мали змогу долучитися.

“Маємо класні результати. У травні понад мільйон українців по всьому світу подивилися Євробачення в Дії. А вже в жовтні пів мільйона громадян обрали трійку журі Нацвідбору в застосунку”, – додав у пості Федоров.

Раніше Європейська мовна спілка (ЄМС) оголосила про зміни у голосуванні основного конкурсу.

Тепер країни-фіналісти визначатимуться виключно на основі голосів глядачів, а також вперше в історії глядачі з країн, які не беруть участь у “Євробаченні”, також зможуть проголосувати за свої улюблені пісні.

67-й Пісенний конкурс “Євробачення” від імені України прийматиме Ліверпуль. Гранд-фінал відбудеться на арені Liverpool 13 травня, а півфінали пройдуть 9 й 11 травня наступного року.

Суспільне Мовлення, яке є членом Європейської мовної спілки, організовує і проводить відбір пісні та представника України, а також забезпечує участь представника України на Пісенному конкурсі “Євробачення-2023”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...