Мед Атлант

Онкохвора поліцейська Мар’яна Гавриляк готується до можливої операції і потребує допомоги. РЕКВІЗИТИ

30-річна Мар’яна Гавриляк продовжує боротися з хворобою – раком грудей. Зараз молодій мамі потрібна фінансова допомога, щоб прокапати препарат Герцептин.

Хворобу виявили 28 серпня 2016 року. Тоді Мар’яна несла службу в Управлінні патрульної поліції у м. Івано-Франківську і її нічого не турбувало. Рак з’явився раптово і для жінки це був справжній шок. За деякий час патрульну прооперували: повністю видалили дві молочні залози, поставили інпланти, видалили сигнальний лімфатичний вузол. Після цього молода мама, яка виховує трирічного Глібчика, пройшла курс з 9-х хіміотерапій. Тепер хвора має прийняти вісімнадцять препаратів Герцептин. Наразі залишилося 8 крапельниць Герцептину (вартість одиниці даного препарату — 50 тис грн). Словами чисел — хворій потрібно ще 450 тис грн. На лікування уже витрачено близько мільйона.

Щоб допомогти , 4 червня в місті провели благодійну акцію. До акції долучилися патрульні, вибухотехніки та волонтери. Спільно вони назбирали для Мар`яни понад 21 тис грн.

Волонтер Денис Бондарчук-Грита в офіційній спільноті на підтримку хворої повідомив про самопочуття Мар’яни після прокапаного препарату 13 червня.

“Історія молодої мами, Мар’яни Гавриляк, відома як мешканцям міста, так і далеко за його межами. І саме наша небайдужість дозволяє кожного тижня акумулювати кошти, необхідні для лікування Мар’яни. На долю дівчини випало чимало: вона була змушена пройти через подвійну мастектомію (хірургічну операцію з видалення молочних залоз) та кілька курсів хіміотерапії. А далі – крапельниці протипухлинного препарату (Герцептин), з яких залишилось 8 введень. А це близько 450 тис. гривень.

Дякуємо Вас за підтримку та за щирість”, – йдеться у повідомленні Дениса Бондарчук-Грити.

Того дня жінка пройшла планове обстеження, якого так довго чекала і боялася. Журналістам МІСТА Мар’яна розповіла, що обстеження пройшло вдало. Правда, є деякі проблеми, але це не те, чого молода мама так боялася. Тепер готується до можливої операції через хвору руку. Лікарі порекомендували жінці не чекати і зробити якнайшвидше. Такі операції в Україні не проводять. Тому хвора поїхала за кордон, аби перевіритися там. Завтра, 19 червня, Мар’яна Гавриляк обстежиться в одній із клінік Іспанії. А от за кордон потрапила завдяки друзям за це жінка щиро вдячна.

Нашим кореспондентам розповіла що за кордон полетіла завдяки програмі “Під крилом” від МАУ. Це благодійна програма авіакомпанії. Її мета – системне забезпечення пільговими місцями на бортах МАУ осіб, які потребують невідкладного лікування та реабілітації за кордоном, та перевезення гуманітарних вантажів.  Тому жінка безкоштовно полетіла. Зупинилася у подруги, яка мешкає в Іспанії.

“У мене сьогодні ювілейне капання – десяте, а це означає, що від завершення мого лікування мене відділяє всього 8 капань Герцептину.

У мене сьогодні був контрольний огляд ( все добре). Також була на прийомі у свого хірурга, дивилися мою руку. Я раніше писала, що якщо не пройде мій лімфостаз до року, то необхідно буде робити операцію. В Україні такі операції не роблять, роблять тільки в Барселоні та Німеччині (не пам’ятаю, яке місто). Мені пофартило, що моя одна подруга живе в Німеччині, а інша – в Іспанії. До останньої я зараз планую поїхати на консультацію.

Мій лікар говорить, що краще зараз до року зробити цю операцію, поки ще ті всі вузли не позросталися ( це в двох словах, бо там довго писати). Ця операція виглядає так, що по всій руці по лінії лімфовузлів роблять декілька невеличких прорізі і щось там роблять, я толком не розумію як це має бути, уже більш детально напишу, якщо все вийде і все ж таки потраплю на консультацію до лікарів в Іспанії. Тому я зараз готуюся до поїздки і чекаю, що ж вони мені там скажуть.
А по цих фотках і не скажеш, що це лікарня”,написала Мар’яна Гавриляк у Фейсбук 13 червня.

 

Реквізити для допомоги Мар’яні:

Картка ПриватБанку
4731 2127 0154 9148

Pay Pal:

[email protected]
(Контактна особа – Natalie Kurpel-Dosaeva)

GoFundMe: www.gofundme.com/2mb8v2yc

Офіційна група: www.facebook.com/groups/765853763517606

Нагадаємо, Сім`я SAVKA-band, яка відіграла благодійний концерт для хворих дітей, потребує допомоги.

Читайте і дивіться також: Лежав з раною, яку обсіли мухи і кричав. У Франківську виник інцидент через безхатька. ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...