Мед Атлант

Родичі хлопчика, якого викинули на березі річки після ДТП, бояться, що винні уникнуть покарання

9-річного Ромчика Вредюка поховали в Микуличині лише вчора. Від трагедії поки не оговталися ні рідні, ні знайомі сім’ї. Жорстока ДТП, в якій загинула дитина, не вкладається в голові й досі. Байдужість усіх чотирьох її учасників вражає. Наразі на судовий розгляд справи чекає в СІЗО водій автомобіля. Суд не дав йому можливості внести заставу, проте в родичів загиблого хлопчика далі залишається чимало запитань до правоохоронців і інших осіб, які були учасниками автопригоди.

Загиблий в ДТП 9-річний Ромчик 

“Це трапилося в неділю під вечір 18 червня, — розповідає троюрідний брат Ромчика Ілитчук Роман. — Батько купив Роману нову іграшку, — спінера — а той на радощах побіг показувати її дідусеві, який живе неподалік. Йди до хати потрібно було через центральну дорогу узбіччям усього кількасот метрів”.

Їх хлопчик так і не дійшов. В якийсь момент на шаленій швидкості його збив автомобіль. Від удару дитину відкинуло на 20 метрів. Світками автопригоди були сусіди, які в шокованому стані не зрозуміли, що відбулося. Саме вони пізніше засвідчили правоохоронцям, що в машині на той момент перебувало 4 осіб: двоє дівчат і хлопців. Після скоєння ДТП водій вийшов з автомобіля і помістив хлопчика в салон автівки, зникнувши з місця автопригоди. Сусіди, оговтавшись, зателефонували батькам дитини, які одразу виїхали по слідах в найближчу лікарню. Там Ромчика не знайшли, як і в інших медзакладах області…

Як пізніше стало відомо, тіло хлопчика знайшли за 20 кілометрів від рідного села на березі річки. Коли наступила смерть травмованої дитини — експертиза поки не встановила.

“Пізніше нам розповіли свідки, що бачили як двох дівчат ці молодики висадили з машини на найближчій автозаправці, звідки вже поїхали двоє. Звернули вправо в посадку і там залишили хлопчика. Живого чи мертвого — невідомо. Після цього вони повернулися на цю ж автозаправку, помили руки, випили кави і поїхали ховати автомобіль” — розповідає Ілитчук Роман.

Машину знайшли в родичів у сусідньому селі. За оголошенням про продаж її в інтернеті встановили особу водія. В той же день 22-річного Василя Бублика з Делятина затримали. Про інших осіб, які були в автомобілі правоохоронці інформацію не надають.

Підозрюваний у ДТП Василь Бублик

“Після того, як вони заховали машину, пішли пити в центр Делятина пиво. Їх там бачили свідки“,  — продовжує Роман. — Там же водія й затримали”.

Батько хлопця, який збив малолітнього прикарпатця і приховав його тіло, заслухав запобіжний захід для сина. ВІДЕО

Чоловік каже, що знає лише те, що інший хлопець, який знаходився в машині також з Делятина — товариш Бублика, і не розуміє, чому правоохороці нічого не розповідають про нього, інших осіб, які були учасниками автопригоди. Що це за люди і де вони зараз? І чи нестимуть вони хоч якусь відповідальність? Крім того, побоюється, що Бублик уникне найсуворішого покарання.

Йому, як мінімум, має світити кілька статей, в тому числі й за водіння автомобіля під наркотиками”, — резюмує троюрідний брат загиблого. — Родичі хочуть для нього найсуворішого покарання”.

Роман каже, що жодного дзвінка від родичів Бублика батьки Ромчика не отримували. Не даються, звісно ж, чути й ті, хто приховали злочин. В Делятині, де жив і служив горе-водій, за словами нашого співрозмовника, бачити винуватця ДТП не хочуть: погрожують самосудом, якщо той уникне справедливого покарання.

Як розповів нам троюрідний брат дитини, родичі мають сумніви щодо справедливого слідства, адже, за його словами, на місці, де знайшли тіло Ромчика, досі не провели експертизи.

“Там нікого не було, я вчора їхав туди, на місці так і лежить капчик дитини і видно сліди, що його тягнули. Не розумію, невже там не має бути якогось слідчого експерименту”, — каже Роман Ілитчук. І додає, що того дня, коли дитину вже знайшли мертвою, батькам повідомили ледь не останнім. А вони так і шукали Ромчика по всіх лікарнях.

Ілитчук Роман, як і старший брат загиблого хлопчика, — учасники АТО. Кажуть, якщо побачать, що горе-водію намагатимуться зменшити термін покарання, то розмовлятимуть з судом силою. І загалом прагнуть, аби справу розглядала військова прокуратура, адже водій був військовозобов’язаним.

Закінчує Роман зверненням до всіх учасників автопригоди. Каже, що в АТО навіть ворога не залишають на полі бою, відтягують його тіло в сторону. Яка ж має бути в душах жорстокість, щоб залишити дитину помирати просто неба…

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...