Мед Атлант

В Івано-Франківську українських та іноземних студентів чекає осінь міжкультурного діалогу про права

В Івано-Франківській інтеркультурній лабораторії вчитимуть розуміти і захищати свої права. Студенти івано-франківських вишів стануть послами миру та порозуміння у своєму місті.

Проект  “Івано-Франківська інтеркультурна лабораторія у пам’ять посла Стівенса” реалізовує “Молодіжна організація “СТАН” спільно з громадською організацією EL & OL, що підтримує іноземних студентів в Україні коштом гранту Корпусу Миру (Peace Corps) та Меморіального фонду посла Дж. Крістофера Стівенса.

Цей проект допоможе нашим студентам встановити ширші міжкультурні зв’язки з іноземними колегами, — зазначає Ярослав Мінкін, голова ГО “СТАН”.

Це унікальний проект для нашого міста. Із вересня по грудень 30 активних молодих людей (15 українських та 15 іноземних студентів) візьмуть участь в навчальній програмі, націленій інформувати студентів про їхні права та посилювати взаємодію між студентами різних етнічних груп.  Учасники та учасниці дізнаються про свої права та можливості краще адаптуватись до середовища проживання, обговорять виклики, з якими доводиться зустрічатись у боротьбі за толерантність, розроблять ідеї власних проектів, спрямованих на утвердження верховенства права, міжкультурного різноманіття, протидію дискримінації і ксенофобії.

Коли ти чужинець, важливо бути частиною суспільства. Це хороша платформа, щоб місцеві мешканці краще зрозуміли нас, а ми розуміли їх. На жаль, в Україна не так багато платформ поза межами університетів, які допомагали би іноземним студентам ”влитися” у суспільство, — розповідає студент з Камеруну.

Програма складатиметься з 3 воркшопів від команди тренерів ГО “СТАН”, 4 скайп-конференцій із американськими студентами, одного круглого столу зі спільнотою лідерів та одного хакатону – мозкового штурму щодо майбутніх проектів, які популяризуватимуть ідеї толерантності та міжкультурного різноманіття.

Пізніше буде спільний воркшоп, щоб студенти вчилися співпрацювати разом. Хочемо провести хакатон-конкурс проектів цих студентів. Проекти будуть про те, який вклад студенти можуть зробити в цю сферу, — додає Юлія Сінькевич, івент-менеджер ГО “СТАН”.

Також у межах програми буде створено двомовний (англійська/українська) мультикультурний альтернативний гід Івано-Франківськом та двомовний буклет про права та обов’язки українських та іноземних студентів, примірники яких гарантовано отримає кожен учасник лабораторії.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...