Мед Атлант

Сільський голова з Прикарпаття, якого спіймали на хабарі, визнав свою вину

Сьогодні, 2 жовтня, в Івано-Франківському суді розглянули справу щодо корупційного правопорушення сільським головою с. Підлужжя.

Як стало відомо, між прокурором і сільським головою Володимиром Бурачком укладено угоду про визнання винуватості. Оскільки угода є законною, укладена без тиску, захисник Бурачка просить суд затвердити її та накласти Бурачку покарання – у вигляді штрафу 1500 неоподаткованих мінімумів громадян (25 500 грн) та позбавити його права 3 роки обіймати посаду у держорганах.

Під час судового засідання Володимир Бурачок визнав свою вину особисто, зізнався, що брав хабар і попросив суд затвердити угоду.

Нагадаємо, сільського голову Підлужжя, що в Тисменицькому районі, в червні піймали сьогодні на хабарі в тисячу доларів. Винагороду війт вимагав від атовця за сприяння виділення земельної ділянки ветерану на сесії сільської ради.

Свої “старання” голова оцінив у 40 тисяч гривень. На землі, яка б мала виділятися атовцю безкоштовно, чиновник вирішив нажитися.

Питання обіцяв “вирішити” на сесії сільської ради, — коментують в Управлінні захисту економіки в Івано-Франківську.

Суд взяв перерву, щоб ознайомитися з угодою.

Нагадаємо, що таку ж угоду з прокуратурою заключив і ще один сільськи голова приміського села Ямниця Микола Зелінський. Його і землевпорядника підозрювали у отриманні неправомірної вигоди в сумі 180 тисяч долаарів. 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...