Мед Атлант

Франківська патрульна, яку звільнили “за корупцію”, розповіла чи вважає таке рішення справедливим і пояснила, чому не апелюватиме

Франківська патрульна Тетяна Кравців, яку звільнили зі служби в патрульній поліції через те, що вона невчасно повідомила НАЗК про придбання автомобіля “Шкода Октавія” розповіла, чому спочатку не вказала авто в декларації і чи вважає рішення про її звільнення справедливим.

Тетяна пояснила, що оскільки придбала авто у 2016 році за кордоном, то вказала в декларації факт придбання автомобіля і суму його розмитнення. Повну суму автомобіля не вказувала в декларації за 2016 рік, адже розмитнила його в 2017-му. Те, що потрібно вказувати всю суму, Тетяна банально не знала.

Екс-патрульна каже, що свій вчинок вважає порушенням, оскільки про це пише в ЗУ “Про запобігання корупції”.

Я цього не зробила, значить порушила закон. Проте, думаю, що має бути чітке розмежування у законодавця про різницю між корупційними статтями та статтями пов’язаними з корупцією. Було б доцільніше для мене, як службової особи, притягнути до дисциплінарної відповідальності й провести повторні тести на знання вищевказаного закону, але аж ніяк не звільняти, бо корупцією в моїй ситуації і “не пахне”. Це прекрасно розуміють всі, як патрульні, так і прокурори, — пояснює Тетяна Кравців.

На фото Тетяна Кравців

І додає, що коли склали протокол, то вона не підозрювала, що така дрібниця обернеться для неї звільненням і забороною назавжди працювати в правоохоронних органах.

Я й гадки не мала, що визнання вини в суді — це пряме звільнення. Про апеляцію не думала, сплатила штраф у розмірі 1700 гривень, який призначив суд, і вважала, що на цьому все закінчиться. Коли вияснилось, що це підстава для звільнення, апеляцію подавати було вже пізно.

Екс-патрульна наголошує, що за два роки в поліції її життя кардинально змінилося. Каже, що працювала в патрульній поліції чесно і віддано.

Це підтверджує і її керівництво. МІСТО попросило описати, яким працівником була Тетяна Кравців, її керівника — начальника патрульної поліції Івано-Франківська Дмитра Міхальця.

На фото Дмитро Міхалець

Є люди, про яких говорять лише з усмішкою. І Тетяна Кравців одна з них. Про цю працівницю скажу лише хороше. Вона сумлінно працювала, зауважень до її роботи не було. Під час служби інспектор Кравців не мала жодного дисциплінарного стягненя. Працювала якісно і на совість.

Знаю, що до Кравців тепер телефонують навіть ті, кому вона робила зауваження і виносила постанови — дякують і кажуть, що їм шкода, що вона покинула лави патрульних.

Спілкувався з нею нещодавно. Тетяна сподівається, що її приклад стане уроком для інших і ситуація повторюватись не буде. На жаль, Кравців звільнена. Так того вимагає закон.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...