Мед Атлант

Франківець візьме участь у найбільшому біговому марафоні світу. ФОТО

Завтра, 5 листопада, у Нью-Йорку стартує найбільший біговий марафон світу TCS New York City Marathon. Серед учасників забігу – організатор Frankivsk Half Marathon, франківець Ігор Кріцак.

У забігу беруть участь спортсмени і любителі з усього світу, загалом цього року зареєструвалося 72 999 учасників, українців у їх числі 35.
Забіг розпочнеться о 9:00 (15:00 в Україні), перед учасниками – дистанція в 42,196 кілометрів.
Вчора, 3 листопада, відбувся парад націй, на якому ще два роки тому від України був представлений всього один учасник.
Ігор Кріцак розповідає, що реєстрацію на світовий забіг отримав в подарунок від компанії New Balance, після того, як виникла ідея реалізувати проект про найбільшу вилазку українців на марафон в Нью-Йорку.
Ідея була хорошою, але в повній мірі в цьому році її не вдалося реалізувати, проте сподіваюся все ще попереду, пояснює Ігор.
Франківець розповідає, що реєстрацію на захід коштувала 400$ і просто придбати її було не можливо, потрібно було виграти, як лотерею.
Подав документи на візу з підтверджуючим листом про участь у марафоні, купив квитки (450$), знайшов в Америці хорошого друга, який зараз проживає в США і полетів.
Готувався 2 місяці. Просто дотримувався тренувального плану, написаного моїм тренером – заслуженим тренером України Лєбєдєвим Костянтином.
Планом передбачена білкова дієта в останній тиждень до старту: з понеділка по середу. Ну а коли прилетів сюди, зрозумів, що готовий повторити це ще 100 тисяч разів. Це неймовірне місто з фантастичною атмосферою. Тут всі займаються спортом, завжди і всюди. Все, як в кіно, але реально, – ділиться враженнями марафонець.
Франківський спортсмен розповідає, що напередодні старту травмував ногу, проте думка про те, що він представляє Україну і єдиний – рідний Івано-Франківськ додає сил і мотивує не здаватися та йти до кінця.
Поспостерігати за біговим забігом зможуть у всіх куточках світу, адже організатори  обіцяють пряму трансляцію. Вболіваємо за нашого земляка.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...