Мед Атлант

Батьки школярів, які змушені ходити в аварійну школу, пікетують ОДА. ФОТО\ВІДЕО

Упродовж кількох років учні села Раковець Богородчанського району вимушені навчатися у старих корпусах школи, оскільки нову школу будують дуже повільними темпами.

Нагадаємо, зведення нової школи розпочалося ще у 2011 році. До 2013 року був закладений тільки фундамент, відтак роботи з певних причин призупинилися.  Роботи починають лише тоді, коли батьки виходять на протести. Три роки підряд перше вересня вони починають із протестів.

До слова, у Раковецькій аварійній школі навчається понад 200 учнів. Як і попередні роки, діти зараз вчаться в старих глиняних корпусах, сільській раді та на території місцевого садочка. Однак після того, як впала стеля в одному з класів, батьки почали “бити на сполох”.

Сьогодні, 9 листопада, батьки разом із дітьми приїхали під Івано-Франківську ОДА та влаштували пікет.  Адже згідно із графіком ведення робіт, будівельники в листопаді повинні перекрити дахом новозбудовану школу.  Втім, батьки наводять переконливі аргументи, що дах ще так швидко не встановлять.

На зустріч з батьками зголосилися заступники голови облдержадміністрації Ігор Пасічняк та Марія Савка.  В свою чергу, чиновниця зазначила, що будівництво дійсно на одну декаду відстає від графіку, і це через підрядника, але вони знайшли субпідрядника і один мільйон гривень, тому обіцяють, що заплановані роботи будуть виконані в найшвидші терміни.
Проте, батьки вже не вірять обіцянкам представників влади, тому сформували конкретний перелік своїх вимог. Зокрема, небайдужі батьки школярів вимагають звернутися до Верховної Ради з проханням включити у держбюджет кошти на завершення будівництва школи, завершити зведення 3 поверху і встановити дах на основному корпусі у короткі терміни; розпочати мурування добудови до основного корпусу, посилити контроль за якістю виконання робіт та якістю матеріалів; знайти підрядника, який у 2018 році зможе завершити будівництво школи. У випадку невиконання вимог, батьки обіцяють перед Новим роком помінятися з чиновниками місцями.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...