Мед Атлант

Прикарпатські екологи штрафуватимуть за незаконну рубку ялинок

Мода на живу хвою відходить у минуле. За останні п’ять років кількість ялинок, які рубають на новорічні свята на Прикарпатті, зменшилася майже на 60%.

Таку тенденцію відзначають у лісовому господарстві. Цьогоріч на святкування виділили ліміт — понад 33 тисячі вічнозелених красунь, йдеться у сюжеті телеканалу 402. Частину з них виростили на плантаціях, інші — виросли у природному середовищі. Проте, кажуть лісівники, їх би зрубали у будь-якому випадку.

В свою чергу екологи вже готуються відстежувати зловмисників. Штраф за самовільну рубку від 484 гривень за ялинку, а масштабні порушення можуть тягнути за собою навіть кримінальну відповідальність

Якщо одна ялинка зрізана — це адміністративна відповідальність, але якщо ялинок буде більше і сума буде перевищувати 81 тисячу гривень за це, то буде відкрита кримінальна справа. Всі такі випадки будуть вставлені. Запланована операція «Новорічна ялинка» і спільно з працівниками лісового господарства та поліцією ці факти будуть виявлені і порушники будуть притягнуті до адміністративної або кримінальної відповідальності , — зазначив Ігор Стефурак, голова Державної екологічної інспекції в області.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...