Мед Атлант

Івано-Франківськ має побратимські зв’язки з 24 містами світу

Місто Івано-Франківськ має документально оформлені поріднені зв’язки з 24 містами зарубіжжя, серед яких міста Польщі, Угорщини, Чехії, Румунії, Білорусі, Литви, Латвії, Молдови, Грузії, Португалії та США.

Про це сьогодні на черговому засідання виконавчого комітету зазначила начальник управління економічного та інтеграційного розвитку Надія Кромкач.

Задля активізації міжнародної співпраці на рівні міст 7 травня, в рамках відзначення Дня міста, підписано угоду про партнерську співпрацю з містом Брага (Португалія), поновлено угоду з угорським містом Ніредьгаза,  27 жовтня поновлено угоду про партнерську співпрацю з містом Бая-Маре (Румунія). За сприяння Посольства Республіки Болгарія налагоджено партнерські зв’язки та 5 жовтня підписано наміри про партнерську співпрацю з  містом Благоєвград.

З метою розширення міжнародного співробітництва з країнами Єврозони надіслано ініціативні листи про налагодження партнерської співпраці між Івано-Франківськом та муніципалітетами міста Печ (Угорщина), міста Нова Горіца (Словенія), міста Котор (Чорногорія).

Для сприяння розвитку міжнародного співробітництва протягом звітного періоду організовано 26 міжнародних візити представників виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, депутатського корпусу, працівників охорони здоров’я до поріднених і партнерських міст за кордоном (Краків, Бидгощ, Жешув, Кошалін, Хшанівський Повіт, Дільниця Охота ст.м. Варшава, Ополє, Рибнік, Люблін, Бродніца,  Криниця-Здруй, Зєльона Гура (Польща), Прага, Пршерув (Чехія),  Брест (Білорусь), Тракай (Литва), Елгава, Рига (Латвія), Брага (Португалія), Тирговіште, Орадеа, Бая-Маре (Румунія), Ніредьгаза, Мішкольц (Угорщина), Руставі (Грузія)).

З 27 травня по 3 червня тривала робоча поїздка міського голови до Канади в рамках українсько-канадського проекту ПРОМІС, в ході якої делегати з України відвідали семінар для органів місцевого самоврядування і Посольство України в Канаді. Крім того, учасники поїздки ознайомились із практикою самоврядування в місті Ванкувер та Абботсфорд, де відвідали бізнес-центри та сільськогосподарські господарства, ознайомились із розвитком агротехнологій та агротуризму.

В рамках продовження співпраці з порідненими містами забезпечено участь хорових колективів з поріднених міст Польщі — Ополє, Кошаліна, Рибніка та Латвії – Єлгави у Різдвяному фестивалі “Коляда на Майзлях”.

Читайте також: Святковий концерт “Розколяда” обійдеться франківцям в 31 тисячу гривень

(головне фото Мар’ян Николюк)

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...