Мед Атлант

У Франківську пенсіонерка віддала 40 тисяч російських рублів “за викуп” сина

30 липня до поліції за допомогою звернулась 79-річна франківчанка, повідомивши про те, що вона віддала невідомому 40 тисяч російських рубів, нібито за “викуп” сина від вчиненого злочину.

В ході проведення невідкладних слідчих заходів злочинця розшукано.

З’ясовано, що зловмисник подзвонив своїй жертві на стаціонарний телефон від імені сина та сказав, що збив на дорозі людину. Аби уникнути кримінальної відповідальності звелів передати гроші чоловіку, який прийде по них. Жінка виконала наказане, після чого передзвонила синові й вияснила, що з ним усе гаразд і в жодний конфлікт із законом він не потрапляв, – інформує Сектор комунікації  поліції Івано-Франківщини.

Зорієнтувавшись у ситуації, потерпіла негайно звернулася з повідомленням у поліцію. Саме оперативність надання інформації та чіткий опис зловмисника сприяли розкриттю цього злочину.

Наступного дня злочинця розшукали. Слідчі, на підставі доказів причетності до злочину, затримали його в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомили про підозру у вчиненні шахрайства (ч. 1 ст. 190 ККУ). Ним виявився 25-річний житель Сумської області. Судом обрано міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

За вказані шахрайські дії максимальне покарання передбачає обмеження волі на строк до трьох років.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...