Мед Атлант

На Івано-Франківщині через ДТП постраждало четверо людей. ФОТО

На Прикарпатті за добу зафіксовано 15 аварій. Дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими трапилися у Калуському, Коломийському та Тисменицькому районах.

У Калуші зранку 28 грудня 35-річний мешканець району наїхав на жінку. Рухаючись на автомобілі «Сітроен Джампі» керманич збив 49-річну жінку-пішохода, яка раптово вибігла на дорогу. Внаслідок ДТП потерпіла отримала тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, струсу головного мозку і перелому ребер.
Водій був тверезим.

Про це повідомили в секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.

Того дня ще одна ДТП трапилася близько 20 години 40 хвилин в с. Сівка-Калуська. 41-річний водій «Тойота Ленд Крузер» вчинив наїзд на 51-річного пішохода. Останній переходив дорогу у не встановленому та не освітленому місці з велосипедом у руках.

У результаті ДТП пішохід отримав тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, струсу головного мозку і травми грудної клітки.

Ще одна автопригода за участю пішохода трапилася близько 3 години 30 хвилин у Коломиї. Відомо, що 51-річний чоловік, керуючи автомобілем «АUDI A-6″, допустив наїзд на 28- річного пішохода, який стояв на проїжджій частині дороги.

В результаті ДТП пішохід отримав тілесні ушкодження у вигляді закритого перелому плосневих кісток та доставлений в Коломийську ЦРЛ на лікування.

Водій від проходження медичного огляду на факт вживання алкоголю відмовився. Нагадаємо, що відмова прирівнюється до нетверезого керування.

Крім того, дорожньо-транспортна пригода трапилася у с. Ямниця Тисменицького району. Водій 1955 року народження, керуючи автомобілем «Форд Транзит Конект», проявив неуважність та допустив наїзд на 69- річну жінку-пішохода. Остання переходила дорогу по пішохідному переході.
В результаті ДТП потерпіла отримала тілесні ушкодження у вигляді перелому лівого гомілкового суглобу та забою правого колінного суглобу.

За усіма фактами ДТП розпочаті кримінальні провадження за ознаками вчинення правопорушення передбаченого ч.1 ст.286 Кримінального кодексу України.

Санкцією статті мінімальний термін покарання для порушників передбачає штраф від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а максимальний – обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Наразі проводиться слідство.

Нагадаємо, що в Тисменицькому районі автомобіль збив жінку на пішохідному переході.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...