Мед Атлант

Серійного злодія, який обкрадав квартири у Франківську, засудили до 6 років тюрми

8 жовтня Івано-Франківський міський суд виніс вирок у справі чоловіка, який майже протягом двох років обкрадав квартири франківців, зламуючи вхідні замки.

У справі проходило аж 11 потерпілих. Сам же обвинувачуваний раніше був судимий за аналогічні злочини, відбув покарання, але коли вийшов з тюрми, то знову взявся за старе.

Усі злочини вчинені ним протягом 2016 – 2017 років. У матеріалах справи детальний опис 15 крадіжок, чоловік зламував вхідні замки і виносив з квартир все, що там було цінного – цифрові телевізори, ноутбуки, телефони, фотоапарати, роутери, і, звісно, гроші та золоті прикраси. Одну з квартир він пограбував, коли там спокійно спала господиня.

Також важкості злочину додало те, що після звільнення з Львівської виправної колонії, він мав перебувати під адміністративним наглядом. Але не з’являвся на реєстрацію до Івано-Франківського ВП та був відсутній за місцем проживання.

Суд ухвалив – визнати чоловіка винним і призначити покарання у виді позбавлення волі строком – шість років.

Також задовольнив ряд позовів від потерпілих. Загальна сума відшкодувань матеріальної та моральної шкоди – більше 250 тис. грн.. Ще 55 тис. грн. стягнули на користь держави за проведення експертиз.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...