Мед Атлант

Суд у справі головного патрульного Івано-Франківська. Засідання не відбулося через завершення терміну повноважень судді

Сьогодні, 15 березня, в Івано-Франківському міському суді мало відбутися засідання у справі атовця Івана Чайковського проти начальника Управління патрульної поліції в м. Івано-Франківську Дмитра Міхальця.

Зрештою, засідання скасували. Це уже повідомили безпосередньо перед слуханням справи. Прес-секретар Івано-Франківського міського суду Михайло Савлюк пояснив, що оскільки у судді Володимира Поповича завершився термін повноважень, то епер повинен відбутися перерозподіл справи. Вже після цього стане відома дата наступного засідання, передає МІСТО.

Довідково у справі Міхалець-Чайковський від МІСТО:

Минулого засідання, 20 лютого, у суді допитали потерпілого Івана Чайковського. Після цього суд перейшов до допиту свідка, але той не з’явився у залу. У зв’язку з цим, суддя переніс засідання на 15 березня.

9 лютого слухання перенесли через відсутність захисника Дмитра Міхальця.

30 січня у суді погодили порядок розгляду справи.

Що стало причиною конфлікту між Міхальцем і Чайковським? МІСТО нагадує про інцидент, який переріс у судовий процес:

28 жовтня відбувся суд. До суду було скеровано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді застави, а також відсторонення Міхальця від займаної посади. У першій справі щодо обрання запобіжного заходу у виді застави суддя Івано-Франківського міського суду Роман Хоростіль виніс ухвалу застосувати до начальника патрульної поліції Івано-Франківська запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Таким чином, Міхалець має з’являтися до слідчого прокурора на першу вимогу. Додамо, що прокурор просив застосувати запобіжний захід у виді застави розміром у 80 мінімальних зарплат. У другій справі суд ухвалив відмовити у клопотанні прокурора щодо відсторонення Міхальця від займаної посади.

Але після цього прокуратура подала апеляцію, вимагаючи відсторони Дмитра Міхальця від займаної посади.

Апеляційну скаргу прокуратури мали розглянути 7 листопада, проте через через відсутність на засіданні адвоката Міхальця, розгляд справи перенесли на 14 листопада. Апеляційний суд підтримав Міхальця: відмовив у клопотанні прокурора щодо відсторонення начальника патрульної поліції Івано-Франківська. Відтак, апеляційний суд залишив ухвалу міського суду від 28 жовтня без змін.

Як відомо, начальнику управління патрульної поліції у м. Івано-Франківську повідомлено про підозру у перевищенні влади, тобто умисному вчиненні працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, що завдали істотної шкоди охоронюваним законом правам, інтересам окремих громадян та супроводжувалися насильством, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями (ч. 2 ст. 365 КК України).

Відтак, 7 вересня до прокуратури звернувся громадянин Іван Чайковський щодо застосування до нього фізичної сили з боку начальника патрульної поліції Івано-Франківська Дмитра Міхальця. Того ж дня було порушене кримінальне провадження.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...