Мед Атлант

Місто Косів стало переможцем проекту “Креативні міста і регіони”

Місто Косів, що знаходиться в Івано-Франківській області, стало переможцем проекту «Креативні міста і регіони», в рамках якого міжнародні експерти створять план культурного розвитку регіону.

Проект зініційований Програмою ЄС і Східного партнерства «Культура і креативність». Було отримано 84 заявки із шести країн Східного партнерства, інформує МІСТО.

Перемогу здобули: Сісіян (Арменія), Шамкір (Азербайжан), Світлогорськ (Білорусь), Мцхета-Мтианеті (Грузія), Орхей (Молдова) та Косів (Україна).

Ці міста отримають такі переваги, як аналіз культурних і креативних ресурсів, індивідуальний план розвитку сектора, промоцію в регіоні Східного партнерства, а також можливість працювати з міжнародними експертами.

Мета ініціативи «Креативні міста і регіони» − допомогти містам підвищити креативний потенціал, туристичну привабливість, а також обізнаність серед жителів і місцевих адміністрацій про значення культури в креативних індустрій у малих та середніх містах і регіонах.

Косів – це мальовниче місто на Гуцульщині, відоме своїми ремісниками та збереженням національних традицій вишивки, кераміки, ткацтва і кування.

У місті також працює Інститут декоративно-прикладного мистецтва, який приваблює студентів зі всієї України. Поруч з містом діють креативні простори «Хата Майстерня» і «Дідова Хатчина».

Читайте також: Іванофранківців закликають долучитися до “Кола добра”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...