Мед Атлант

Ігоря Дебенка, після тривалого обговорення, призначили генеральним директором ОТБ “Галичина”. ФОТО

Депутати проголосували “За” призначення генерального директора обласного телебачення “Галичина”. Ним став депутат-“свободівець” Ігор Дебенко.

Сьогодні, 24 березня, розпочалося 2 пленарне засідання 13 сесії Івано-Франківської обласної ради. Депутати розглянули проект рішення “Про призначення генерального директора обласного телебачення “Галичина”. На це питання доповів Василь Даниш – начальник управління об`єктами спільної власності територіальних громад області, передає МІСТО.

Після офіційного доповіді Василя Даниша, розпочалося обговорення, до якого долучились депутати, а згодом слово надали самому кандидату – Ігорю Дебенку.

Найперше позицію фракції ВОЛЯ висловила голова даної політичної сили Ольга Галабала, заявивши, що конкурс не був прозорим, а кандидат повинен бути аполітичним, але не навпаки. Тому, за словами пані Галабали, фракція ВОЛЯ утримається від голосування за відповідний проект рішення:

Наша фракція буде утримуватися у голосуванні по цьому питанні. Причина проста – ми маємо припинити практику непрозорих призначень після Революції Гідності. Кожне призначення має супроводжуватися відкритим конкурсом.
Людина має бути аполітичною. Ми, як депутатський корпус облради, маємо припинити практику політичних призначень”.

Після таких слів слово попросив голова постійної депутатської комісії обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова, яка рекомендувала це питання на розгляд сесії, депутат фракції ВО “Батьківщина” Юрій Чернега.

“Комісія рекомендувала на розгляд сесії це питання. Ігор Дебенко є професійним журналістом, науковцем. Це важливо. Це я кажу як голова комісії. На комісії був ще один претендент, але після того, як колектив підтримав Ігоря Дебенка, він відмовився і висловив підтримку Дебенку. Як депутат додам – наша фракція підтримує даного кандидата”.

Нагадаємо, 7 лютого на засіданні комісії дійсно йшла мова про другого кандидата, який претендував на крісло гендиректора ОТБ “Галичина”. Це був представник від міської організації “Конгрес “Українських Націоналістів” Володимир Турелик. Після наданого слова Володимир Турелик на засіданні комісії зняв свою кандидатуру. Апелював тим, що колектив ОТБ “Галичина” підтримав Ігоря Дебенка. І дійсно колектив ОТБ “Галичина” підтримав Ігоря Дебенка на посаду гендиректора замість Ольги Бабій. Відповідне звернення надійшло про підтримку і до Олександра Сича стосовно кандидатури Ігоря Дебенка. Тому Турелик зазначив, що знає колектив 25 років і поважає їх вибір.

Після цього слово надали самому кандидату на посаду Ігорю Дебенку. Останній каже, що нові умови диктують нові виклики.

“Нові умови диктують нові виклики. Цьогоріч ми запустилися на супутникове мовлення. Наша внутрішня самоорганізація – також виклик. Ми покликані висвітлювати інформацію як негативну, так і позитивну. Достовірність, об’єктивність і незаангажованість – критерії розвитку ОТБ. Також ми вдосконалюємо трансляції через мережу Інтернет. Крім того, оновлюємо сайт. Працюємо над новими програмами. Ми хочемо відмовитись від політичної джинси на ОТБ. Зміна форми і зміст подання мають також змінитися. Мають бути публічні і рівні умови для всіх. Дякую за виступ і за підтримку колективу ОТБ “Галичина”, – наголосив Ігор Дебенко.

ФОТО: Ігор Дебенко у Фейсбук

Додамо, виступив перед депутатами Дебенко з презентацією, яку оприлюднили через систему “Віче”.

Уже по виступу кандидата до мікрофону підійшов депутат від фракції “Об`єднання “Самопоміч” Святослав Никорович. Депутат дорікнув Ользі Галабалі, яка попередньо заявила, що фракція ВОЛЯ не буде брати участь у голосуванні. Никорович каже, що колишній гендиректор ОТБ “Галичина” Ольга Бабій також мала відношення до політики, але при цьому фракція ВОЛЯ не виступала за відставку пані Бабій. 

“Не треба маніпулювати виборців, обманювати і видумувати у залі. Ви не голосували за відставку Бабій свого часу, а вона теж належала до політичних сил. Я підтримую Ігоря Дебенка і бажаю успіхів”, – заявив Никорович.

Сич надав слово Галабалі, аби змогла виступити, так як до неї звернувся Никорович.

“Щодо політики, то Ольга Бабій спочатку була директором, а уже потім належала до політичних сил. Нам треба зробити ОТБ аполітичним. Але я спілкувалася попередньо з журналістами і конкурс на цю посаду не був прозорим”.

Додамо, що Ольга Бабій була депутатом багатьох скликань обласної та міської ради.

Ігор Дебенко перед прийняттям рішення через конфлікт інтересів повідомив, що не голосуватиме.

Олександр Сич поставив на голосування пропозицію комісії про те, щоб підтримати на посаду Ігоря Дебенка. Відтак, 46 депутатів проголосували “За”, 18 депутатів “Не голосували”, ще 6 – “Утримались”. 

Одразу ж голова облради поставив наступну пропозицію комісії на голосування – призначити гендиректора терміном на 5 років. Депутати підтримали таку пропозицію: 49 “За”, 19 “Утримались”, 5 “Не голосували”. 

Після цього проект рішення поставили на голосування в цілому. Депутати облради підтримали проект рішення – 49 “За”. Таким чином, Ігоря Дебенка призначили гендиректором ОТБ “Галичина”.

Голова облради Олександр Сич побажав успіху Ігорю Дебенку, надавши рекомендації:

“Я бажаю запровадити культуру політичної і не тільки політичної дискусії. Без образ. Дискусію ідей, особистостей”.

МІСТО інформує, 23 грудня на сесії депутати Івано-Франківської обласної ради звільнили Ольгу Бабій з посади директора ОТБ “Галичина”. Тоді за відповідне рішення проголосували 69 депутатів.

Читайте також: На Прикарпатті вручили посвідчення бійцям-добровольцям АТО, серед них – жінка

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...