Мед Атлант

Карту “Вишивана моя Україна” презентували в Івано-Франківську. ФОТО

Сьогодні, 27 березня у ІваноФранківській державній адміністрації відбулась презентація карти «Вишивана моя Україна» – результат всеукраїнської акції Казначейства, приуроченої до 25-річчя незалежності нашої Батьківщини, передає МІСТО.

Карта «Вишивана моя Україна» віднині – казначейський оберіг. Нині вона подорожує з області до області, аби кожен казначей та розпорядники бюджетних коштів побачили витвір, зроблений руками працівників Казначейства України. Ідея акції «Вишивана моя Україна» полягала в тому, що працівники територіальних органів ДКСУ власноруч вишиють карту нашої Батьківщини притаманними для кожного регіону орнаментами. Полотно передавалось з регіону до регіону, вишивка доповнювалася новими візерунками. Почалася акція у Донецькій і Луганській області. Подальший маршрут пролягав так: Харківська; Сумська; Чернігівська; Полтавська; Дніпропетровська; Запорізька; Херсонська; Миколаївська; Одеська; Кіровоградська; Черкаська; Вінницька; Хмельницька; Тернопільська; Чернівецька; ІваноФранківська; Закарпатська; Львівська; Волинська; Рівненьська; Житомирська; Київська.

Усі надзвичайно ретельно та відповідально поставитися до створення оберегу, працювали навіть ночами, аби не підвести колег та встигнути вчасно передати карту до наступної області. У колегказначеїв з різних регіонів навіть з’явився певний дух суперництва – чий орнамент буде кращий, чия вишивка гарніша. Далі карта – вишиванка вирушила почергово в усі територіальні органи Казначейства України для ознайомлення з результатом клопіткої роботи по її вишиванню, після чого вона знайде своє місце в центральному апараті Державної казначейської служби України як ще один символ згуртованості та патріотизму казначейської спільноти.

“Писанка на нашій області ­- це символ віри. Колір також має своє значення. Зелений ототожнюється з весняним пробудженням природи, надією та новим життям. З Тетяною Слюс  карта “Вишивана моя Україна” побувала на Говерлі з воїнами АТО. Зараз на Прикарпатті, саме на передодні Великодня, це не тільки символ Прикарпаття, а посил на незалежність нашої батьківщини.” –  зазначила перший заступник голови державної адміністрації Марія Савка .

“Ми дуже довго вишивали свою область, оскільки мусіли показати техніку вишивання. Хрестики на нашій вишиванці теж йдуть в одну сторону. До вишивання приєднались воїни АТО і за цим неймовірно було спостерігати, оскільки такі мужні чоловіки вишивали хрестиком. Карта вже обійшла цілу Україну, тому далі попрямує в експедицію до Антарктиди, а потім. Цей оберіг, буде зберігатись для майбутніх поколінь у музеї казначейської служби.” – розповіла Смачило Віра – начальник головного управління Державної казначейської служби України в Івано-Франківській області.

Читайте також: У Івано-Франківську весільний переполох. ФОТО

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...