Мед Атлант

До дня місцевого самоврядування ми зробимо щось позитивне, – запевнив міський голова Руслан Марцінків

В Івано-Франківську 29 березня розпочався брифінг нардепа Михайла Довбенка та виконавчого директора Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України Юрія Стефанчука.

Обговорюють на брифінгу питання нових можливостей, які дадуть схвалені парламентом децентралізаційні закони і зміцнення місцевого самоврядування, передає МІСТО.

Міський голова Руслан Марцінків відзначив, що всі реформи, які стосуються місцевого самоврядування, необхідно узгоджувати з місцевим самоврядуванням, а не дізнаватись все з Інтернету.

Правила гри мають не змінюватись. Я вже не кажу про встановлення певних тарифів. Наприклад, про збільшення світла ми дізнались з Інтернету. А також питання про медицину, щоб підвищити їм заробітню плату. Тому що це суттєво впливає на громаду. Мінімальну заробітню плату збільшили, але не по всіх сферах . Це звернення до народних депутатів, щоб місцеве самоврядування могло вносити свої пропозиції. До дня місцевого самоврядування ми зробимо щось позитивне: нагородження найкращої селищної ради, найкращого голови. Тобто ми хочемо зробити гідне свято,” – зазначив Руслан Марцінків.

Краща етногромада – спортивна громада, з 1 квітня стартує конкурс для органів місцевого самоврядування“, – додав Василь Мельник.
Жителі Івано-Франківська також внесли свої пропозиції до зміцнення місцевого самоврядування.
Ми думаємо, що буде з нами через 2-3 роки. До цього в мене виникає питання побоювання психологічної готовності територіальних громад. Тому в мене є пропозиція підвищення кваліфікації. Адже тільки спільними зусиллями можна змінити Україну“, – запропонував науковець з Івано-Франківського університету нафти й газу Дмитро Дзвінчук.

 

Читайте також: “Яскравим супротивником реформи місцевого самоврядування є Верховна Рада”, – Довбенко на брифінгу з питань зміцнення місцевого самоврядування

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...