Мед Атлант

“Велоспорт буде наша родзинка”, – Руслан Марцінків

Сьогодні, 4 квітня, на щотижневій оперативній нараді у міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа, обговорили питання про розвиток велосипедної інфраструктури міста.

“День міста. Мене цікавить велосипедний пробіг. Ми ставимо завдання бути велостолицею України. Бо концерти, виступи є всюди, а велоспорт буде наша родзинка.”- з такими словами мер міста звернувся до голови комітету фізичної культури і спорту Івано-Франківська Віталія Матешка, інформує кореспондент МІСТА.

Нагадаємо, що для розвитку та популяризації велосипедного руху  першочерговим і найважливішим є планомірне будівництво мережі велосмуг та велосипедних доріжок. Адже саме ці елементи створюють зручні та безпечні умови для пересування по місту на велосипедах.

У зв’язку з цим, під час виконання Програми розвитку велосипедної інфраструктури та популяризації велосипедного руху в місті Івано-Франківську на 2015-2020 роки особлива увага приділялася виконанню першого етапу розбудови велосипедної мережі.

Зокрема, навесні 2016 року продовжено будівництво магістральної велосипедної доріжки з реверсним рухом по вул. Галицькій.

У 2016 році на роботи з реконструкції тротуару з влаштуванням на ньому велоінфраструктури було виділено 1,5 млн. грн. Станом на кінець року повністю виконано роботи по непарній стороні вулиці, на ділянці від вул. Новгородської до вул. Пулюя.

У 2017 році планується продовжити роботи, і з’єднати велодоріжку з вул. Набережною. Окрім будівництва велодоріжок проводиться робота з влаштування велосмуг та велопереїздів. Зокрема контрсмуги для руху велосипедистів було нанесено на вул. Франка, Тичини та Новгородській.

Впродовж року в місті суттєво збільшилася кількість велопарковок.

Зокрема, тільки в рамках проекту “Велопаркінг 2016”, що співфінансувався з міського бюджету, в рамках конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування було встановлено 70 велостійок в центральній частині міста.

Також варто відзначити активну діяльність малого бізнесу в цьому напрямку. Заклади та установи різних форм власності самостійно встановлюють паркувальні велостійки біля своїх установ.

Заходи, спрямовані на популяризацію велоруху, що проводилися у 2016 році:

– проведення загальноміського велопробігу у рамках міжнародного “Велодня”. В акції взяли участь 1355 учасників. Залучені усі спортивні і громадські організації, що популяризують велосипедний рух;

– проведення заїзду “Велопарад дівчат” – близько 150 учасниць;

 

– аудиторія групи “Вело-Франківськ” , у якій висвітлюються усі актуальні події велосипедного життя міста у соціальній мережі, сягнула 1800 учасників;

– проведення щотижневих велоекскурсій, нічних поїздок по місту, акцій “вело-йога” тощо;

– проведення “Велоконференції” активістами ГО “Вело-Франківськ”.

Для більш детального ознайомлення переходьте за посиланням.

 

Читайте також: До Дня міста у нас всі дороги мають бути відремонтовані, – Марцінків до Смушака

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...