Мед Атлант

Двоє жителів Львова пограбували помешкання прикарпатця. ФОТО

На Прикарпатті помешкання 49-річного чоловіка пограбували двоє раніше судимих жителів Львова.

До чергової частини Рогатинського відділення поліції звернувся 49-річний житель міста з повідомленням про те, що двоє невідомих осіб пограбували його помешкання, а щодо нього застосували фізичне насильство. Про це повідомляє МІСТО з посиланням на прес-службу ГУНП Івано-Франківської області.

Виїздом на місце події та в ході проведення першочергових оперативних заходів, правоохоронцями було затримано двох зловмисників, одразу за декілька хвилин, після скоєння ними злочину. Грабіжниками виявились двоє раніше судимі за майнові та пов’язані з насильством злочини, жителі м. Львова 32 та 38 річного віку.

Поліцейські встановили, що вчора в обідній час чоловіки, зламавши серцевину замка вхідних дверей, проникли до квартири потерпілого, звідки викрали грошові кошти та наручний годинник. При виході з помешкання злодії зустрілися та розминулися з господарем на сходовій площадці. Потерпілий, за мить побачивши відкриті двері до квартири, зрозумів, що його щойно обікрали, тож повернувся наздогнати невідомих. При наближенні до одного із зловмисників, той витягнув газовий балончик та застосував йому прямо в обличчя після чого обидва утекли. Потерпілий одразу ж зателефонував до поліції.

Завдяки оперативності правоохоронців злочинців було затримано на одній із вулиць міста. Під час поверхневого огляду в них було виявлено викрадене, а також знаряддя, з допомогою якого вони вчинили злочин.

За вчинене підозрюваних затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про оголошення підозри у вчиненні кримінального правопорушення та обрання міри запобіжного заходу – тримання під вартою.


Крім того, зараз у Львівському суді слухається кримінальна справа за скоєння крадіжки одним із зловмисників.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст.186 (Грабіж, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення…) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Читайте також: У Чернігові школярки жорстоко побили 15-річну дівчину. ФОТО/ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...