Мед Атлант

Юні IT-спеціалісти Франківська привезли з Всеукраїнської олімпіади багато перемог

 

Старшокласники з Івано-Франківська стали призерами Всеукраїнської олімпіади з інформаційних технологій

Старшокласники з Івано-Франківська стали призерами Всеукраїнської олімпіади з інформаційних технологійУ м. Суми підвели підсумки VІ Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій. У національному фіналі взяли участь 88 старшокласників – представників різних областей України.
Фінал Всеукраїнської олімпіади з інформаційних технологій зібрав в Сумах кращих юних   IT-спеціалістів України.

Учням 10-11 класів, які показали високі результати на міських і обласних етапах, треба було продемонструвати свої знання, а також неординарний підхід до вирішення завдань, повідомили МІСТУ в Департаменті освіти і науки Івано-Франківської МР.Всі члени команди від Івано-Франківської області посіли  призові місця: одинадцятикласник Михайло Андрусяк з Івано-Франківького академічного ліцею-інтернату  отримав диплом ІІІ ступеню, а учень 10 класу Української гімназії №1 Станіслав Домбровський не просто увійшов до шістки  переможців, а й набрав найбільшу кількість балів серед десятикласників.

“Україна впевнено входить в еру цифрових технологій. Інтернет речей, електронний уряд, розумні системи самообслуговування – це новий рівень життя, і нашій країні необхідні фахівці, які будуть впроваджувати високотехнологічні інновації. Саме тому ми підтримуємо талановитих школярів та студентів, а також стартаперів та молодих підприємців, які представляють кращі розробки в сфері точних наук, в тому числі в IT-напрямку”, – зазначила Алла Лаврентьєва, менеджер з корпоративних комунікацій Київстар.

Всі учасники нагороджені дипломами державного зразка. Також призери (37 старшокласників) отримали сувеніри, а переможці (6 володарів дипломів І ступеня) – смартфони Microsoft Lumia 550.

 “Через брак державних коштів було скорочено кількість учасників олімпіади. Однак завдяки підтримці постійних партнерів захід вдалося провести в повному обсязі. Завдання, які учні вирішують на олімпіаді, мають прикладний характер: вони максимально наближені до реальних умов, в яких існує і розвивається IT-сфера України. Отриманий досвід учасники зможуть реалізувати на практиці в багатьох галузях” – відмічає Микола Кузічев, голова журі, автор ідеї Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій.

Організатори вже найближчим часом планують вихід на новий рівень, налагоджуючи співпрацю з педагогами різних країн – це може дозволити Україні стати державою-засновником відповідної нової міжнародної олімпіади.

Читайте також: Франківські школярі стали переможцями Всеукраїнського фестивалю Соловейки України

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...