Мед Атлант

Прикарпатські учасники АТО звернулися до поліції, прокуратури та СБУ через масові сутички у Полтаві. ЗАЯВА

Ветерани АТО Прикарпаття висловлюють солідарність побратимам з Полтави, які брали участь масових сутичках 5 квітня.

Серед постраждали – двоє осіб, котрі є ветеранами війни на Сході України.

МІСТО інформує:

5 квітня у центрі Полтави сталася масова бійка, у якій постраждали люди. Близько 300 полтавців прийшли на мітинг проти забудови. Конфлікт виник між громадськими активістами та охоронцями приватної фірми після того, як перші  почали руйнувати паркан довкола будівництва. У результаті одного з активістів поранили ножем. Також з тяжкими травмами до медиків звернулися ще двоє людей – поліцейський та активіст. Пізніше поліція ідентифікувала всіх учасників сутичок. В охоронної фірми забрали ліцензію.

6 квітня у Верховній Раді України було зареєстровано проект постанови про призначення позачергових виборів міського голови Полтави.

8 квітня у Полтаві відбувся пікет під приміщенням будівлі ГУ НП в області, вимагаючи об’єктивного та прозорого розслідування подій 5 квітня. До активістів вийшов начальник Головного управління Національної поліції в Полтавській області Олег Бех. Сторони дійшли спільної згоди – у місті посилили патрулювання поліції спільно з активістами.

Сьогодні, 10 квітня, з самого ранку протестувальники блокують усі входи в будівлю Полтавської міської ради, виконавчого комітету та управлінь.

Таким чином, ГС “Івано-Франківської обласної асоціації ветеранів та учасників АТО” звернулася до керівництва МВС України та Генеральної прокуратури України. Бійці вимагають правової оцінки дій полтавських правоохоронців та гарантування безпеки всім громадянам.

Також АТОвці  просять керівників поліції, СБУ та прокуратури Івано-Франківщини унеможливити подібні інциденти в області. Учасники АТО повідомили, що слідкуватимуть за розслідуванням цієї справи.

Текст заяви прикарпатські АТОвці опублікували на офіційній сторінці у Фейсбук.

ЗАЯВА ГС “Івано-Франківської обласної асоціації ветеранів та учасників АТО” з приводу подій 5 квітня 2017 року у місті Полтава

Ми, ветерани АТО Прикарпаття глибоко стурбовані подіями, що мали місце у Полтаві 05 квітня 2017 року, де внаслідок масових сутичок постраждали двоє осіб, котрі є ветеранами війни на Сході України. Висловлюємо солідарність нашим побратимам з Полтавщини, що вимагають об`єктивного розслідування та справедливого покарання для винних та долучаємось до громадського моніторингу проведення розслідування цієї справи.

На наш погляд працівники правоохоронних органів міста Полтави проявили службову халатність, допустивши масові сутички під час мирного мітингу і бездіяльність щодо затримання учасників та замовників фізичної розправи над мітингувальниками.

Окрім цього, внаслідок цих подій кримінальними елементами, що діють під вивіскою охоронної фірми, проводиться переслідування учасників АТО, що брали участь у вищезгаданому мітингу, що є не припустимим з точки зору законності.

Також невідомими особами були пошкоджені меморіальні дошки Героям, що загинули в боротьбі проти російського агресора і винні досі не знайдені.

Звертаємось до керівництва МВС України та Генеральної прокуратури України з вимогою правової оцінки дій полтавських правоохоронців та гарантування безпеки всім громадянам на мирних територіях України, що є прямим обов`язком силових структур покладених на них законодавством нашої держави.

Також звертаємось до керівництва поліції, СБУ та прокуратури Івано-Франківщини з вимогою проведення комплексу запобіжних заходів для унеможливлення подібних інцидентів на території нашої області та недопущення протиправних дій особами, що мають на меті організацію провокацій для порушення громадського спокою та порядку.

Залишаємо за собою право надане нам Конституцією та законами України на протестні акції у випадку невиконання вищевказаних вимог та долучення ветеранських організацій до захисту своїх членів, їхніх сімей та всіх громадян Прикарпаття, якщо силові структури не забезпечать громадський спокій та порядок.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...