Мед Атлант

У Франківську облаштовують піднятий пішохідний перехід. ФОТО

Сьогодні, 10 квітня, в Івано-Франківську розпочалися роботи з облаштування піднятого пішохідного переходу.

Роботи проводяться навпроти центрального виходу зі школи № 19 по вул. Хоткевича, 56.

Про це у Фейсбук повідомив начальник відділу дорожньої інфраструктури департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Мирослав Федорків, передає МІСТО.

“Шановні іванофранківці.
Сьогодні, 10 квітня, розпочинаються роботи з облаштування піднятого пішохідного переходу навпроти центрального виходу зі школи №19 (вул. Хоткевича, 56).
Проектно-кошторисна документація була розроблена Департаментом житлової, комунальної політики та благоустрою наприкінці минулого року”, – інформує очільник відділу дорожньої інфраструктури департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою.

Мирослав Федорків наголосив, що з міського бюджету кошти на облаштування піднятого пішохідного переходу не витрачалися, а тільки з проекту, у якому міська рада здобула перемогу:

“Слід зауважити, що з міського бюджету на цей об’єкт не буде витрачено жодної гривні, оскільки міська рада здобула перемогу у спільному проекті ПРООН та Європейського Союзу “Доступний Івано-Франківськ”. Відтак, будівництво об’єкту здійснюється в рамках програми доступності для людей з особливими потребами”.

Дана ділянка дороги небезпечна для пішоходів, а особливо для школярів. Організатори переконані, що після облаштування піднятого пішохідного переходу водії змушені будуть зменшувати швидкість.

Як повідомлялося раніше, пряма і широка ділянка вулиці Хоткевича в районі школи №19 була потенційно небезпечною для пішоходів, а особливо дітей.
10 листопада минулого року на цьому місці трапилася ДТП, постраждав школяр.
Після облаштування піднятого пішохідного переходу, усі водії, минаючи школу, змушені будуть скидати швидкість до 10-15 км/год. Це дозволить мінімізувати ризики виникнення небезапечних ситуацій, в яких можуть постраждати діти.
Нагадаємо, що це далеко не перший подібний об’єкт вуличної інфраструктури в Івано-Франківську. А для європейських міст практика будівництва таких переходів, як і острівців безпеки, є буденною справою, і приносить відчутні результати у боротьбі за зниження рівня аварійності та підвищення безпеки на дорогах”, – йдеться у повідомленні начальника відділу дорожньої інфраструктури департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою.

Також іванофранківців інформують про те, що протягом тижня рух транспорту цією ділянкою вулиці буде обмежений.

Читайте також: Франківчанка обурена ямковим ремонтом на куті вулиць Дністровська-Василіянок

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...