Мед Атлант

Екологічна проблема сміття у Франківську: міський голова зазначив коли розвантажать сміттєвий полігон. ФОТО

Сьогодні відбулася позачергова сесія Івано-Франківської міської ради, на якій торкнулись  питання побудови сміттєпереробного заводу у місті.

По цьому питанню висловився депутат міської ради Віталій Мерінов. Він розповів, що минулого тижня був на полігоні і там не відбувається жодного будівництва.

Вже за декілька годин Руслан Марцінків на своїй публічній сторінці у мережі Фейсбук написав:

Звісно, в перспективі ми плануємо побудувати сміттєпереробний завод в місті. Але земля полігону в селі Рибне не входить у межі Івано-Франківська. Тож це повинен бути спільний проект міста та області. Тому поки що вирішуємо питання, які в нашій компетенції. Вже до кінця цього року на полігоні з’явиться сортувальна лінія та біогазова установка. Це допоможе хоч якось розвантажити полігон – не нагромаджувати сміття, а раціонально його використовувати.

Нагадаємо, 6 квітня Віталій Мерінов побував з Sergii Gaievskyi на сміттєвому полігоні у Рибному. Депутат підкреслив, що за словами працівників полігону, жодних робіт по будівництву не відбувається.

“До дня міста у Рибному має з’явитись біогазова установка (конкурс виграла Чернігівська компанія “Кліар Енерджі”), а працівники полігону заявили, що жодних робіт по будівництву не відбувається. Для чого тоді проводили конкурс, якщо переможець не в змозі виконувати домовленостей?
Чи, можливо, через рік буде встановлена дана установка? 
Пора вже би взятися за спорудження сміттєпереробного заводу, щоб не допустити екологічної катастрофи!”,
– звернувся Мерінов до Марцінківа.

Читайте також: Екс-мер на позачерговій сесії міської ради заспівав пісню “Друзі мої, нам треба зустрічатися частіше”. ВІДЕО

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...