Мед Атлант

На Прикарпатті судитимуть трьох підприємців, які “відмили” майже 5 мільйонів гривень

На Прикарпатті прокуратура передала до суду обвинувальний акт щодо організованої групи, яка через фіктивні підприємства “відмила” понад 4 млн грн.

Організатора та двох учасників групи судитимуть за ухилення від сплати податків та відмивання доходів понад 4 млн 881 тис грн. Про це повідомляє МІСТО з посиланням на прес-служби прокуратури Івано-Франківської області.

Нагадаємо, злочинна група з листопада 2015 року по квітень 2016 року створила та придбала ряд суб’єктів підприємництва з метою прикриття своєї незаконної діяльності та незаконних дій. У результаті чого підприємствами реального сектору економіки сформовано податковий кредит з податку на додану вартість, що заподіяло шкоду державі на понад 711 тис грн.

Крім того, в ході розслідування встановлені факти фінансових операцій з безготівковими коштами, які надійшли на рахунки фіктивних підприємств, спрямовані на приховання та маскування злочинного походження цих грошей та володіння ними через перерахування з одного рахунку на інший. А також володіння та використання коштів, одержаних внаслідок фіктивного підприємництва.

Наразі розслідування завершено, обвинувальний акт скеровано до суду за ч.ч.2, 3 ст. 28, ч.1 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч.ч.3, 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів), ч.2 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Читайте також: В Івано-Франківську дівчина збрехала патрульним про крадіжку телефона та сховала його у бюстгалтер

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...