Мед Атлант

Найпрозоріше місто України: Франківськ зайняв третю позицію за результатами дослідження

Найпрозорішими містами України є Кропивницький, Київ та Івано-Франківськ, у них найвищі показники відкритості в роботі муніципалітетів.

Такими є результати пілотного аналізу прозорості та відкритості міст, який провели Transparency International Україна спільно з Інститутом Політичної Освіти, пише МІСТО.

Експерти дослідили 25 обласних центрів, а також Маріуполь, Сєвєродонецьк і Білу Церкву за 91 показником, який характеризує 13 сфер і галузей.

Зокрема, бралася до уваги інформація про роботу органів місцевої влади, доступ та участь, закупівлі, дані про житлову політику, бюджетування та контракти, гранти, виділення фінансів, соціальні послуги, кадрові питання, професійну етику та конфлікт інтересів, відомості про землекористування та будівельну політику, комунальні підприємства, комунальне майно, а також освіту.

 

За рівнем прозорості Івано-Франківськ отримав 54,3 балів зі 100 можливих і зайняв третю позицію.

 

“В п’ятірці кращих. За результатами дослідження, яке проводили Transparency International Україна спільно з інститутом політичної освіти Івано-Франківськ увійшов до п’ятірки найпрозоріших міст України. Дуже приємно бачити такі результати. Це означає, що ми відкритіші і ближчі до громади, ніж інші міста. Адже це саме те, до чого ми прагнемо: зробити владу міста відкритою для його мешканців. Дивлячись на численні рейтинги, в яких наше місто посідає високі місця, розумію, що рухаємося у правильному напрямку,” – поділився враженнями на своїй сторінці Руслан Марцінків.

Кропивницький за рівнем прозорості отримав 54,9 балів зі 100, Київ – 54,45. У п’ятірку лідерів також увійшли Миколаїв і Львів із 50,1 і 48,1 балами відповідно.

Читайте також: У церкві на Майзлях відбувся майстер-клас з писанкарства. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...