Мед Атлант

Франківський священнослужитель розповів, як найкраще підготуватись до Великодня у Страсну п’ятницю

Наближається одне з найбільших християнських свят – Воскресіння Христове.

Про особливості підготовки до Великодня у Страсну п’ятницю  кореспонденту МІСТА розповів отець Храму Царя Христа Микола Микосовський:

“Саме у цей день ми маємо найсуровіший піст у році,  адже у п’ятницю Ісус Христос добровільно пішов на хресну смерть. Тому неварто веселитись, окрім м’яса, слід утриматись від споживання молочних страв.  В Страсну п’ятницю багато людей  вшановують плащаницю, важливо посповідатись до цього часу, щоб поцілувати її з чистим серцем”.

Отець Микола Микосовський каже, що в цей день можна фізично працювати:

“Здійснюючи хатню роботу, ніщо не заважає людині думками підноситись до Бога, але важливо  все-таки  знайти час і піти до храму “.

Окрім того, священнослужитель наголошує, що непотрібно вдаватись до ніяких забобонів:

“Для прикладу, люди говорять, що в Страсну п’ятницю не можна співати. Зрозуміло, що весільних чи якихось пісень не потрібно, але якщо це християнські пісні, то в цьому нема нічого поганого. Для прикладу, в нашій церкві ввечері розпочнуться чування, на яких співатимуть для прослави Бога. Також є такі забобони, що в цей день не можна нічого різати, шити, рубати – це все неправда. Є ще багато різних незрозумілих речей, в які вірять люди і які не мають нічого спільного з християнством”.

Проте найгіршим, на думку отця Миколи Микосовського, є те, коли люди  в церкві вдаються до ворожіння:

“Одного року в нашому храмі обрізали тороки плащаниці  – 13 штук. Вважаю, що такі речі  є неприпустимими і святотацькими. Бог за таке може покарати. Тому мені шкода таких людей. Практикуючі християни, які мають духовний імунітет, ведуть християнський спосіб життя і щодня перебувають в ласці Божій, не повинні нічого і нікого боятись. Бог є сильніший від диявола і різного роду ворожбитів”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...