Мед Атлант

Між Коломиєю та Раховом почав курсувати комфортабельний рейковий автобус

Комфортабельний рейковий автобус Pesa закурсував у Карпатах, по залізниці між Коломиєю і Раховом.

Рейковий автобус Pesa 630М створений у Польщі, компанією Pesa Bydgoszcz. Складається з двох вагонів, 192 сидячих місця. Зручні сидіння, опалення та кондиціонування повітря, біотуалет. Також Львівська залізниця придбала ще кілька рейкових автобусів. А влітку минулого року рельсобус схожої модифікації почав ходити між Запоріжжям та Бердянськом. Про це повідомляє МІСТО з посиланням на портал igotoworld.com.

Сьогодні автомотриси та дизель-поїзди використовуються у багатьох країнах. Наприклад, у Німеччині, США, Канаді, Австралії, Великобританії, Данії, Австрії, Південної Кореї. 12 років тому почалася історія рельсобусів в Україні. Більшість з них іноземного виробництва, переважно польського. Це стримує їх поширення в нашій країні. До того ж рельсобуси нерідко програють у конкурентній боротьбі автобусам і маршруткам, у яких більш зручний графік руху.

У Німеччині, Франції та ряді інших країн залізничні компанії активно використовують і звичайні автобуси: частину маршруту пасажири їдуть у поїзді, частину – в автобусі. Особливо застосовуються автобуси при міжнародних поїздках, що робить їх більш дешевими.

Читайте також: Карпатські Великодні традиції: як народжуються сирні коники. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...