Мед Атлант

Суд у справі Марцінківа вкотре не відбувся: мер поїхав в АТО, а суддя захворів

Сьогодні, 19 квітня, Івано-Франківському суді розпочався розгляд справи щодо міського голови Руслана Марцінківа.

Кореспондент МІСТА повідомляє, що суддя, який розглядає справу, на лікарняному.

Крім того, мера також немає у судовій залі. У Фейсбук міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків написав, що вирушив в АТО.

“Черговий раз ідемо на Схід, в зону бойових дій! Останній раз були перед новим роком, зараз після Великодніх свят! Нагадую, що Івано-Франківськ має дві угоди про співпрацю з Волноваським районом і м. Попасною! Не забуваймо підтримувати наших воїнів, ідемо привітати з Великодніми святами та не з пустими руками”, – йдеться у повідомленні міського голови.

Відтак, наступне слухання відбудеться 2 травня. Час: 14:00.

 

Нагадаємо, Марцінківа звинувачують у корупційному правопорушенні. Мер міста не вніс у Е-декларацію відомості про купівлю нового автомобіля – “SKODA OCTAVIA” 2016 року випуску за 468 742 гривень. Очільник Івано-Франківська наголошував, що купив транспортний засіб за кошти з кредиту у ПАТ “Кредо-банк”, а також від продажу автомобіля “Daewoo Lanos” (ЗАЗ TF 6940, 2011 року випуску). Уже 13 лютого міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків поскаржився, що до нього навідались працівники ДЗЕ із понятими. Він назвав це політичним переслідуванням. Правоохоронці пояснили, що прийшли через порушення закону “Про запобігання корупції” щодо неповідомлення НАЗК про суттєву зміну майнового стану. 28 лютого правоохоронці намагалися вручити адмінпротокол меру в його кабінеті, але останній покинув приміщення. Через це працівники УЗЕ попрямували за мером вулицею. Такі дії правоохоронців Марцінків розцінив як політичне переслідування і назвав роботу УЗЕшників політичним замовленням “зверху”. Правоохоронці такі звинувачення відкидають.

Читайте також: Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків не прийшов у суд, бо захворів

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...