Мед Атлант

У Краєзнавчому музеї відкрили оновлену експозицію відділу народного мистецтва. ФОТО

Сьогодні, 19 квітня, у Краєзнавчому музеї франківцям представили твори різних видів народного ремесла, які до цього часу знаходилися у фондах музею. Відтепер експозиція буде доступна широкому загалу.

Українська вишивка, писанки, вироби з дерева і шкіри, яким понад 100- 150 років, представлені у музеї. Є навіть витвір мистецтва з 1854 року, передає МІСТО.

Фото: МІСТО

Фото: МІСТО

Заслужений художник України Василь Корпанюк розповідає: “Декоративна мистецька вартість даних творів є дуже великою, попри те, що майстри, які їх виготовляли не мали спеціальної освіти”.

Дейнега Михайло, директор Музею мистецтв Прикарпаття, вважає,що необхідно до поширення, представлення і популяризації української культури залучати представників влади. Це потрібно також для того, щоб фінансування таких заходів було повноцінним.

Фото: МІСТО

Фото: МІСТО

Крім того, на відкритті оновленої експозиції відділу народного мистецтва була присутня також етнограф і колекціонер народної вишивки Ірина Свйонтек. Дослідниця наголосила, що Івано-Франківську бракує окремого великого етнографічного музею.

“Вишивки зберігаються в фондах, але це, як кладовище”, –  каже Ірина Свйонтек.

Читайте також: У Франківську тимчасові споруди на зупинках громадського транспорту перетворюються на міні-ринки

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...