Мед Атлант

Франківські спортсмени поділились враженнями про участь у ЧС з джиу-джитсу. ФОТО

Сьогодні, 20 квітня,  в громадському ресторані Urban Space тренери та їх вихованці поділились своїм враженнями про участь в чемпіонаті світу з бразильського джиу-джитсу, який відбувався у Абу-Дабі (ОАЕ).

Нагадаємо, 12-17 квітня спортсмени з Івано-Франківського Спорт-клубу «Тигр» взяли участь у Дитячому Фестивалі та Юнацькому чемпіонаті світу з бразильського джиу-джитсу.
 Окрім іванофранківців честь України також захищали вихованці одеського, хмельницького та кропивницького клубів. За підсумками змагань спортсмени з Прикарпаття вибороли 4 золоті, 1 срібну та 1 бронзову медаль, інформує МІСТО
 “На чемпіонаті світу в ОАЕ (Абу-Дабі) взяли участь понад 7 тисяч учасників. З нашого клубу було 8 спортсменів. Діти тренувались 5 разів на тиждень. Ломей Діана та Вацей Юля – перші місця. Всього діти привезли  4 золота, 1 срібло та 1 бронзу. Україна посіла 6 місце в загально-командному заліку,” – поділився враженнями керівник спортивного відділу СК “Тигр” Гузік Володимир. 
Тренери розповіли, що часу на підготовку було не так багато і тому поставити додаткові тренування для дітей. “Сансеї” моніторили техніку суперників, які прийоми виконують, які чемпіонати відвідують. І відповідно до цього підбирали техніку і прийоми для дітей.
“Наступний етап  –  психологічна підготовка. Велика публіка, багато камер і діти  на такому чемпіонаті  були вперше. Завершальний етап – обрання туристичних путівок. З цим були великі проблеми. Одним словом, думали сідати в автомобілі і 4 тис км їхати. Але дякувати Богу знайшлися тури. Чемпіонат нестандартного характеру, був сильний контроль на наявність зброї. Зона дітей була обгороджена. Ми дітей навіть не бачили. Підказувати спортсменам було складно, бо вони навіть нас не чули. Хочу відзначити одну річ, до якої ми не були готові. Це покриття килимів. Ми готували таку техніку, що на тих килимах робити їх було неможливо. Покриття було досить слизьке. Загалом спортсменам було весело, цікаво,” –  каже Владилен Лейцюсь.
 Андрій Дорошенко розповів, що в загальному поїздка вдала, особливо виступи дівчат. Юля Васенда попала на центральні татамі, під камери, і виграла золоту медаль. Чоловік розповідає, що вже ввечері вони чули по телевізору на арабській мові  “Васенда”, “Україна”. Франківських спортсменів на другий день впізнавали, з ними вітались.
Звісно ж не обійшлося без пригод, оскільки були втоплені телефони, загублені речі.
Дівчата розповіли про нюанси, які трапились з ними на змаганнях.
“Двом спортсменкам я зламала руки. Випадково, я не хотіла. Було класно, ми відпочивали. Але і було важко,” – розповіла чемпіонка світу Юля Васенда.
 Найменші спортсмени розповіли про свої враження та хвилювання. Але діти задоволені поїздкою, оскільки у них була можливість відвідати Парк Ferrari World, аквапарк в Абу-Даби. Кажуть, ці емоції не можна порівняти ні  з чим.  Не дивлячись на те, що не всі приїхали з перемогами, спортсмени отримали багато досвіду, переконані тренери.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...