Мед Атлант

У Франківську онкохворій дівчинці терміново потрібні донори тромбоцитної маси

6-річній Христині Волочій терміново на сьогодні, 21 квітня, потрібна допомога небайдужих.

Волочій Христинка – дочка військовослужбовця з Івано-Франківська. Дівчинці шукають донорів тромбоцитної маси 4 групи крові. Зараз дитина перебуває на лікуванні в Онкогематологічному відділенні Івано-Франківської ОДКЛ.

Про це повідомили ГО “Донори Прикарпаття” і блогерка Людмила Лінник, передає МІСТО.

“Терміново на 21 квітня, потрібні донори тромбоцитної маси 4 група крові, резус не важливий. Тільки чоловіки, віком 25-45 років.

Контактна особа: 096 753 35 37, 099 667 80 40 – Андрій (батько). СПОЧАТКУ ЗАТЕЛЕФОНУЙТЕ.

З собою мати паспорт”, – йдеться у повідомленні.

ДОВІДКОВО:

Гаряча лінія DonorUA (067)208-03-03.
Івано-Франківська обласна станція переливання крові знаходиться за адресою вул. С.Бандери, 23.
Час роботи 8.30 до 14.30
Телефон 0342 789 017
Протипоказання:
https://donor.ua/pages/5
https://donor.ua/pages/4
Як підготуватися до донації:
https://donor.ua/pages/6
—————–
Якщо у вас інша група, але ви також готові бути донором, будь ласка, зареєструйтесь на сайті: https://donor.ua/account/register
Всі актуальні прохання тут: https://donor.ua/recipients
Долучіться до донорського руху!
#яДонорКрові #donor_ua #DonorUA

Процедура давання тромбоцитів.

Ця процедура займає два дні та вимагає більшої участі донора, ніж при даванні крові на еритроцитарну масу. В перший день донор проходить обстеження, а на другий – безпосередньо здає тромбоцити.

Обстеження відбувається на станції переливання крові або у відділенні переливання крові, яке знаходиться в лікарні. Його краще зробити з 9 до 11 ранку. З вени візьмуть кров на аналіз. Перед обстеженням не можна вживати їжу. При собі слід обов’язково мати паспорт з пропискою. На направленні потрібно вказати для кого здається кров. На наступний день вже будуть відомі результати аналізу. Якщо протипоказань до донорства не виявлено, можна домовитись про дату здавання тромбоцитів. Результат аналізу дійсний протягом 5 діб. Процедура тромбоцитоферезу займає приблизно півтори години!

Донора підключають до сепаратора крові. Всі фільтри та обладнання при цьому разового використання. З вени апарат забирає кров, відфільтровує та залишає тільки тромбоцити, а всі інші компоненти крові відразу повертаються донору. Тромбоцитарна маса забирається в об’ємі приблизно 450 мл. При цьому загальний об’єм крові в організмі крові відновлюється за допомогою фізичного розчину. Ця процедура важлива не тільки для хворої дитини, якій переллють тромбоцити, але ще й приносить користь донору. Адже його кров проходить повне очищення від шкідливих речовин.

Читайте також: Франківська патрульна просить допомогти пораненому товаришу в зоні АТО. РЕКВІЗИТИ

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...