Мед Атлант

ДТЕК модернізує Бурштинську ТЕС на один мільярд гривень

Компанія “ДТЕК Енерго”, що входить в енергетичний холодинг ДТЕК Рината Ахмєтова, оголосила про початок реконструкції блоку №10 Бурштинської ТЕС.

За підрахунками компанії, сумарні інвестиції в цю реконструкцію складуть близько $40 млн (1,1 млрд грн).
Під час модернізації збільшать потужність енергоблока з 195 МВт до 210 МВт, замінять частину обладнання, а також покращать екологічні показники. В результаті за рахунок заміни електрофільтра для очищення газів викиди шкідливих речовин мають зменшитися до 50 мг/м³ (європейські стандарти).

Завершити реконструкцію планують в грудні 2017 року, інформує МІСТО з посиланням на Дело.

Вкладення дають життя старому енергоблоку, який могла втратити вітчизняна енергетика через необхідність вивести з експлуатації“, – повідомив гендиректор ДТЕК Сергій Куриленко.

За даними компанії, з 2012 року в Бурштинську ТЕС (належить до “ДТЕК Західенерго”, входить в “ДТЕК Енерго”) задля її реконструкції та модернізації вклали понад $180 млн. І це вже третя реконструкція на енергоблоці №10 з 2012 року.

З квітня цього року енергоблок №10 знову буде отримувати інвестиційну складову тарифа на модернізацію. Таке державне фінансування модернізації десятого енергоблоку “ДТЕК Західенерго” запровадили в 2012 році. До 2014-го компанія отримала таким чином понад 126,5 млн грн.

В грудні 2014 року Національна комісія з регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЭКУ) призупинила нарахування інвестиційної складової. Але наприкінці березня цього року поновила його. Цьому передувала постанова уряду №133-р, яка відновила принцип, що реконструкция енергоблоку № 10 Бурштинської ТЕС реалізуцється за рахунок нарахування інвестиційної складової.

Таким чином впродовж цього року “ДТЕК Західенерго” отримає на реконструкцію енергоблоку понад 110 млн грн. До 2020 року компанія буде отримувати щорічно по 146 млн грн ежегодно, а в 2021 році — 85,5 млн грн.

Всього за 2012-2021 роки на реконструкцію енергоблоку №10 Бурштинської ТЕС мають направити 762,372 млн грн. (без ПДВ).

Читайте також: Післявеликодні паралелі: у Яремче розчищали дороги від снігу, а в Надвірній ліквідовували ямковість. ФОТО 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...