Мед Атлант

На Прикарпатті злодій з Чернівців посеред ночі напав на помешкання пенсіонерки. ФОТО

На Косівщині, у селі Старі Кути вночі 72-річна жінка у власному будинку стала жертвою розбійника, який вимагав у неї гроші.

Великих статків у бабусі не було, але зловмисник, не повіривши, погрожував бабусі предметом, схожим на пневматичний пістолет, поки та з-під подушки не віддала останні заощадження, передає МІСТО з посиланням на прес-службу ГУНП Івано-Франківської області.

До чергової частини Косівського відділу поліції надійшло повідомлення від 72-річної мешканки с. Старі Кути. Жінка розповіла про те, що близько 2 години ночі до її житлового будинку проник невідомий чоловік, який, погрожуючи вбивством, тримаючи у руках предмет зовні схожий на пістолет, заволодів її грошовими коштами.

Виїздом на місце події правоохоронці проведеними оперативно-розшуковими заходами встановили та затримали зловмисника. Ним виявився 35-річний житель Вижницького району Чернівецької області, який уже неодноразово притягався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів (крадіжок).

Як з’ясували поліцейські, зловмисник вночі шляхом пошкодження вхідних дверей, проник до житлового будинку. Розбудивши одиноку літню господиню, та, погрожуючи їй, змусив жінку віддати 100 гривень та 5 Євро, які вона тримала під подушкою. Після чого на подвір’ї будинку викинув під лавку пістолет, покинув місце злочину.

В ході невідкладних пошуків правоохоронці знайшли зловмисника у цьому ж селі, через годину після скоєння грабунку. Його затримано в порядку ст.208 КПК України, оголошено про  підозру та вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За результатами проведеного мед освідчення він перебував у нетверезому стані.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Читайте також: В Івано-Франківську трапилась ДТП за участі патрульних 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...