Мед Атлант

Одну з найстаріших вулиць Франківська відремонтують до Дня міста

Завершується капітальний ремонт вулиці Шевченка. Зараз проводяться роботи, щоб завершити загальний вигляд вулиці на ділянці від вулиці Гординського до Січових Стрільців.

За словам начальника управління інфраструктурної політики Назара Рогів роботи тут на завершальній станції – залишилося встановити лавочки та антипаркувальні стовпчики, адже водії вже почали паркувати автомобілі навіть тротуари, пише МІСТО з посиланням Офіційний сайт міста Івано-Франківська

Основною концепцією оновленої вулиці було зробити її у стилі «shared space», ідея якої полягає у тому, що пішоходи, велосипедисти та автомобілісти використовують один простір. Вона орієнтована на пішоходів та велосипедистів, щоб зробити комфортнішим саме їхні прогулянки.

«Вулиця Шевченка знаходиться в історичному центрі міста на ній багато затишних внутрішніх двориків та будівель з цікавою архітектурою. Тому наше завдання – зберегти цю красу. Вже розпочали відновлення фасаду за адресою Шевченка 44 та ремонт першого двору будинку №9. Капітальний ремонт завершується, але роботи тут ми не припиняємо. Адже ми повинні зберегти історичну автентику нашого міста, його історичний дух», – зазначив міський голова Руслан Марцінків.

Читайте також: До Івано-Франківська привезуть мощі Святої Матері Терези 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...