Мед Атлант

У Франківську аграрна комісія вирішує, чи підтримати референдум про заборону продажу земель

Сьогодні, 26 квітня, в Івано-Франківську відбувається засідання постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин.

Під час засідання комісія розглянула питання порядку денного “Про звернення Тернопільської обласної ради щодо необхідності проведення Всеукраїнського референдуму з питання заборони продажу земель сільськогосподарського призначення в Україні” , передає МІСТО.

Члени комісії розділились на дві сторони: одні висловились проти такого референдуму, інші – за. Зокрема, Богдан Тимофійчук, заступник голови аграрної комісії, зауважив, що заборона продажу земель порушує права власників землі.

“Ці землі являються приватною власністю. Якщо влада буде вирішувати за людей, то це буде конфуз. Я думаю, що краще потихенько запустити ринок землі. Таким чином дати можливість людям продати землю, яка їм не потрібна. Це моя позиція як агровиробника.“, – зазначив Богдан Тимофійчук.

Депутат Олег Загурський навпаки висловив думку про те, що скасування мораторію несе багато небезпек.

“Газда, який має землю і обробляє, не буде її продавати. А ті, що хочуть продати землю, все одно її продадуть. Думаю, потрібно прийняти відповідні закони. Якщо дозволити торгувати землею, то куплятимуть її не люди, а великі агрохолдинги”, – зауважив депутат.

Комісія прийняла рішення рекомендувати це питання на розгляд травневої сесії.

Читайте також: В Івано-Франківську аграрна комісія погодила заборону на проведення аграрних виставок

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...