Мед Атлант

Центр Івано-Франківська звільнили від транспорту назавжди

Сьогодні, 27 квітня, в залі засідань МВК відбулося чергове засідання виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

На засіданні розглянули питання порядку денного “Про створення пішохідної зони з визначенням паркувальних місць у історико-архітектурній частині міста”, передає МІСТО.

Виконавчий комітет проголосував “за” прийняття цього рішення.  Відповідно до документу пішохідну зону з визначенням паркувальних місць створять у межах вулиць Галицька (від вул. Новгородської до ресторану “Фран-Ко”), Станіславська, Тринітарська, Шеремети, Старозамкова, Страчених Націоналістів, Вірменська, Труша, пл. Ринок та майдан Шептицького.

Отже, з 1 травня заборонять наскрізний проїзд та обмежений в’їзд в пішохідну зону легковому та вантажному транспорту, окрім:

  • спеціального автотранспорту зі службовими державними номерними знаками під час виконання прямих службових обов’язків (прокуратура, патрульна поліція, Служба безпеки України, пожежна охорона, швидка медична допомога, аварійний спеціалізований транспорт міських комунальних служб);
  • транспортних засобів організаторів масових заходів при наявності розпорядження міського голови або листа управління транспорту та зв’язку про забезпечення проїзду;
  • транспортних засобів власників (співвласників) квартир та фізичних осіб, які постійно проживають та зареєстровані в межах пішохідної зони при пред’явленні документа, який підтверджує право власності, або документа, що підтверджує реєстрацію місця проживання в межах пішохідної зони (у випадку, якщо доїзд можливий виключно через пішохідну зону), за умови їх паркування у внутрішніх подвір’ях та на прибудинкових територіях;
  • транспортних засобів з метою паркування їх на паркувальних майданчиках в І паркувальній зоні.

Також, згідно з документом завезення товару в заклади торгівлі, які розташовані в межах пішохідної зони, буде здійснюватись у період часу з 18.00 год. до 10.00 год.

Читайте також: В Івано-Франківську планують модернізувати систему теплопостачення і перейти на біопаливо 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...