Мед Атлант

На Прикарпатті у двох іноземців знайшли сотні тисяч фальшивої валюти. ФОТО

На Прикарпатті вночі 27 квітня затримали двох іноземців, які за попередньою змовою виготовляли та перевозили з метою збуту підроблені банкноти доларів США та євро.

Незаконну діяльність задокументували працівники слідчого управління ГУНП в області, управління захисту економіки в області ДЗЕ НПУ спільно з оперативними працівниками УСБУ та прокуратури області.

Так, в ході спільної спецоперації  в м. Івано-Франківську затримано громадян Нігерії та Великобританії. В іноземців вилучено заготівки (кліше) банкнот номіналом 100 доларів США на суму близько 500 тис. доларів США та 200 тис. євро. Про це повідомляє МІСТО з посиланням на прес-службу прокуратури Івано-Франківської області.

Крім того,  за  місцем їх проживання вилучено 3700 доларів США, 1145 євро, а також заготівки кліше на суму близько 500 тис. доларів США та 200 тис. євро.

За цим фактом СУ ГУНП в Івано-Франківській області розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей,  тощо) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура області.

Начальник ГУНП Івано-Франківської області Віктор Шкутов опублікував у мережі Фейсбук фото з місця події.

Читайте також: То просто в нас водії вміють скоро їздити, – у комунальній службі прокоментували потрійну ДТП на Пасічній через “яму” 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...