Мед Атлант

У Франківську дітлахів вчать азам робототехніки та програмування. ФОТО

У дітлахів, що проживають в Івано-Франківську, є можливість розкрити в собі талант до майстрування роботів та опанування деякими видами програмування. Це стало можливим завдяки волонтерам Робоклубу.

Про те, чому важливо знайомити дітей зі світом IТ в ранньому віці і перспективи розвитку Робоклубу розповів Сергій Никоноров. Про це повідомляє МІСТО з посиланням на ZIK.

Наша мета – ознайомити якнайбільше дітей з робототехнікою, візуальним програмуванням та світом IТ якомога раніше. Як показала практика, дуже багато дітей цікавиться цими напрямками, але не всі мають до цього хист і можливість займатися цим на постійній основі“, – каже Сергій Никоноров.

Робоклуб працює у Івано-Франківську, Добропіллі, Житомирі, Маріуполі та селищі Тернівка. У всіх різні програми. Проте зараз планують створити єдину програму навчання дітей.

У Робоклубі вчать основам робототехніки на базі двох наборів LEGO з серії Education для дітей від 6 до 8 років, також є програма для дітей з 9 до 13 років. Безкоштовний базовий курс, який пропонують організатори, допомагає дітям за 10 тижнів зрозуміти деякі принципи в роботобудуванні, спробувати себе як конструктора та програміста. Під час цих занять вони можуть протестувати ті якості, які потрібні для роботи в ІТ-галузі – акуратність, уважність, робота в малих і великих командах, проектне мислення.

Ми працюємо вже понад рік, як волонтери. Наразі ніякого стабільного фінансування немає. У нас за весь час існування проекту займалося 428 дітей, а зараз їх в групах є 120. Далі ми будемо робити набори за певну соціальну ціну. У кожній групі, в яку ми будемо набирати, навіть за гроші, два місця будуть безкоштовними“, – розповів Никоноров.

З вересня цього року РобоКлуб має намір запровадити цілорічну програму за кількома напрямками. Організатори зазначили, що там теж будуть групи по 10 дітей, де буде два безкоштовних місця, які фінансуватиме Робоклуб. Також всі, хто пройшли базовий курс і напишуть мотиваційний лист – чому вони хочуть займатись в Робоклубі, для них будуть шукати меценатів, які їх проспонсорують.

Батьки мають усвідомити, що світ змінюється. І це відбувається дуже швидко. Якщо вони хочуть, щоб їхні діти розвивались відповідно до того, що відбувається в зовнішньому світі, вони повинні слідкувати за тенденціями. І пропонувати своїм дітям такі можливості“, – наголосив Сергій Никоноров.

Читайте також: “Бандерівський схрон” потребує допомоги у будівництві творчої майстерні 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...