Мед Атлант

У Франківську презентували документальний фільм про українців, які виїхали підкорювати Америку

Сьогодні, 4 травня,  у Франківську відбулась презентація українського документального фільму “Американська мрія” в кінотеатрі  “Люм’єр”.

8-9 травня у місті буде транслювались фільм “Американська мрія”, а сьогодні на презентацію прийшли його творці Володимир Мула та Микола Васильков, а також журналістка Наталя Осадча, передає МІСТО.

Кожен герой у фільмі зі своїми історіями, і кожен у пошуках правди. Серед них відома співачка Міка Ньютон, модель з Луганська Тетяна Родіна, чемпіон MLS Дмитро Коваленко, відомий лікар Юрій Мельник, програміст із Twitter Арсен Костенко, винахідник Вадим Чаленко, професор колумбійського університету Юрій Шевчук, спортивний юрист Олена Жирнова. Всі вони залишили життя в Україні і поїхали в невідомий світ.

Їм вдалося здійснити американську мрію і досягти успіху. Але, кажуть, Америка не така гостинна, як її звикли бачити у фільмах.

Таку Америку, де треба невтомно працювати, де досягти успіху набагато важче, аніж в Україні, вирішив показати продюсер Володимир Мула. Знімав фільм чоловік понад рік. З них півтори місяці у Штатах, разом з оператором жили у знайомих емігрантів, аби краще зрозуміти їхнє життя.

“Головна ідея – вони повинні пережити повний дефолт, не знаючи мови, культури. Цю стрічку ми називаємо “мотивувальне кіно”, – додає Микола Васильков.
Окрім того, Володимир Мула розповів, що творці планують відзняти продовження фільму, наприклад, у Британії.

Читайте також: Діти Івано-Франківська знімаються у фільмі, присвяченому Дню матері. ФОТО

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...